loodgieters.nlAfvoer verstopt van droger en wasmachine

wasmachine

Bij een verstopte afvoer denkt u waarschijnlijk als eerste aan de afvoer in de keuken of het doucheputje in de badkamer. Deze verstoppingen zijn snel en makkelijk te herkennen doordat het water niet wegloopt door de gootsteen of het doucheputje. Bij een verstopte afvoer van uw droger of wasmachine is de oorzaak iets minder makkelijk te achterhalen.

Symptomen van een verstopte afvoer

Er zijn verschillende manieren waaraan u kan merken dat de afvoer van uw wasmachine of droger verstopt is. Bij een droger kunt u het merken aan de was. Is de was na het complete droogprogramma nog steeds nat? Dan kan het zijn dat het water niet weg kan lopen uit uw droger. Ook bij een wasmachine kan het zijn dat er water in de trommel blijft staan. Schrik niet, het hoeft niet direct zo te zijn dat uw wasmachine kapot is. Vaak is dit namelijk een teken van een verstopte afvoer. Een ander teken is een lekkage in de wasruimte. Als het water de wasmachine of droger niet via de afvoer kan verlaten, is er een mogelijkheid dat het water langs de aansluiting op de afvoer lekt en voor een groot waterballet in uw wasruimte zorgt.

Oorzaak achterhalen

Allereerst is het van belang om de oorzaak te achterhalen indien het water niet wegloopt uit uw wasmachine of droger. Het is mogelijk dat uw wasmachine tijdens het programma kapot is gegaan en dat daardoor het water nog in de trommel staat. Vaak is de oorzaak echter een verstopte afvoer. Nu is het van belang om te achterhalen waar de verstopping zich bevindt. De verstopping kan in de wasmachine of droger zelf plaatsvinden doordat er bijvoorbeeld zeepresten en haren in de afvoerbuizen zijn samengeklonterd. Het kan ook zijn dat de afvoerbuis waarop de wasmachine en droger op aangesloten zijn, verstopt geraakt is.

Verstopping verhelpen

Heeft u inmiddels de oorzaak van de verstopping achterhaald? Dan kunt u de verstopping verhelpen. Begin allereerst met het schoonmaken van de sifon. Pak een emmer en plaats deze onder de sifon. Draai de sifon aan de onderzijde los en laat al het water en vuil eruit lopen. Indien uw sifon een afdichting heeft, kunt u alleen de afdichting losdraaien. In alle andere gevallen draait u de volledige sifon open en spoelt u deze af onder de kraan. Sluit de sifon weer aan en check of het probleem verholpen is. Zit de afvoer nog steeds verstopt? Spoel de afvoer dan goed door met een mengsel van kokend water en soda. Hierdoor wordt al het vuil van de wanden van de afvoerbuizen losgeweekt waardoor het in de afvoer verdwijnt. Indien dit niet voldoende is, kunt u kiezen voor zwaarder geschut. Gebruik bijvoorbeeld een trekveer om het vuil los te trekken of een rioolreinigingsslang om onder hoge druk het vuil de afvoer in te spuiten.

Hardnekkige verstopping? Bel een loodgieter!

wasmachine reparatie

Het is erg vervelend wanneer de wasmachine of droger niet werkt. Daarom adviseren wij u om bij een hardnekkige verstopping de hulp van een loodgieter in te schakelen. De loodgieter beschikt over speciale apparatuur waarmee hij van binnenuit de verstopping kan verhelpen. Door middel van camera-inspectie kan hij de exacte locatie van de verstopping achterhalen. Mocht het toch nodig zijn om de afvoerbuis te vervangen, dan kan de loodgieter gericht aan het werk. Bel 085 – 0026314 en maak een afspraak met een loodgieter bij u in de buurt. In geval van nood zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar om u te helpen.