loodgieters.nl

Cv ketel onderhoud: hoe belangrijk is het?

Cv ketel onderhoud: hoe belangrijk is het?

Hoe vaak heb ik cv onderhoud nodig?

Het is meestal erg lastig om zelf te zien of uw cv-installatie onderhoud nodig heeft. Aan de buitenkant van uw cv ketel ziet u immers niets. Toch is cv-ketel onderhoud erg belangrijk. Waarschijnlijk heeft u weleens gehoord van een koolmonoxidevergiftiging. Als cv-ketel onderhoud te lang wordt uitgesteld, bestaat de kans op een onveilige situatie. Uw veiligheid is erg belangrijk. Toch stellen veel mensen het onderhoud van de cv-ketel erg lang uit om zo kosten te besparen. U hoeft echter maar eens per 1 of 2 jaar een cv ketel monteur langs te laten komen voor onderhoud. Eenmalig cv ketel onderhoud kunt u tegen relatief lage kosten door een loodgieter laten doen. Een nieuwe ketel is vaak een kostbare zaak. 

Niet alleen heeft u door een preventieve controle een stuk minder kans op onveilige situaties, u bespaart er zelfs kosten mee. Door slijtage aan uw cv-installatie zullen stookkosten namelijk flink toenemen. Een preventief bezoek van de cv ketel monteur is dus niet alleen goed voor de veiligheid van uw gezin, maar ook voor uw portemonnee. De kosten van onderhoud aan uw cv ketel vallen enorm mee als u dit vergelijkt met hoeveel u extra opstookt als u geen controles laat doen. Geld proberen te besparen door cv onderhoud uit te stellen, is dus niet erg slim en zal op de lange termijn zelfs averechts werken. Ook heeft uw ketel een langere levensduur wanneer u deze regelmatig onderhoudt. Hierdoor zult u minder snel een nieuwe ketel hoeven te kopen, waardoor u nog meer kosten bespaart. Voor eenmalig onderhoud cv ketel kunt u onze monteur bellen.

Hoe houd ik mijn cv installatie zelf in goede staat?

Er zijn twee dingen die u zelf kunt doen om uw cv ketel in een goede staat te houden. U kunt uw cv-installatie ontluchten en de druk aanpassen. Wanneer uw radiator meer lawaai maakt dan voorheen, komt dit waarschijnlijk doordat er luchtbellen zijn ontstaan in uw installatie. Dit kunt u gemakkelijk zelf verhelpen door de installatie te ontluchten. Allereerst zult u de thermostaat lager moeten zetten. Vervolgens dient u de kraan van uw radiator dicht te draaien. Hierna kunt u het ontluchtingsventiel opendraaien. Zodra er water uit het ventiel komt, moet u het ventiel weer dichtdraaien. Nu heeft u uw cv-installatie ontlucht en zal uw radiator als het goed is weer minder lawaai maken.

Als u uw huis verwarmt, neemt de druk in uw ketel toe. In de handleiding van uw cv ketel staat vermeld wat de juiste druk is. Als de druk in de ketel te laag is, dan moet u het water in de ketel bijvullen. U mag geen koud water bij het warme water in de ketel doen, omdat uw cv ketel dan kan barsten. Om deze reden dient u de thermostaat eerst omlaag te draaien en vervolgens te wachten tot de temperatuur minder dan 40 graden is. Haal voor het vullen de stekker van uw ketel uit het stopcontact. Nu kunt u de ketel vullen tot de druk weer optimaal is. Hierna kunt u de stekker weer in het stopcontact steken en de thermostaat terugdraaien.

Cv ketel reparatie

Als een cv ketel niet genoeg onderhoud heeft gehad, kan er een storing ontstaan. Uiteraard kan er ook een storing in uw cv installatie ontstaan wanneer u deze wel voldoende heeft laten onderhouden. Helaas heeft u dit zelf niet altijd onder controle. Gelukkig kunt u loodgieters.nl 24 uur per dag bereiken voor spoedgevallen. Onze cv ketel monteur komt het probleem dan zo snel mogelijk voor u oplossen. Met een storing in uw cv heeft u bijvoorbeeld kans dat u geen warm water in huis heeft. Dit is natuurlijk een erg vervelende situatie. Wij snappen dat u in dit geval zo snel mogelijk een cv reparatie wilt en daarom staan wij altijd voor u klaar. Geeft uw cv ketel een storing aan of krijgt u geen warm water? Ons servicenummer is gratis en u krijgt een loodgieter bij u in de buurt aan de lijn.

Bij spoedgevallen zijn wij meestal al binnen een half uur bij u thuis. Onze specialisten zullen dan hun best doen om de problemen die u ervaart met uw cv ketel zo snel mogelijk te verhelpen. Daarnaast zijn er nog meer problemen waarvoor u bij onze 24 uur-service terechtkunt. Zo snappen wij dat u een verstopping, een lekkage of een volgelopen kelder graag zo snel mogelijk verholpen wilt hebben. Ook voor deze problemen kunt u gewoon ons gratis servicenummer bellen.

Ook voor cv installatie zijn wij er voor u

Natuurlijk zult u het aanschaffen van een nieuwe cv ketel zo lang mogelijk willen uitstellen. Toch heeft een cv ketel een maximale levensduur. Hoewel u deze levensduur kunt verlengen door regelmatig onderhoud zal de ketel uiteindelijk toch een keer vervangen moeten worden. Zodra uw cv ketel ermee stopt, dan zult u natuurlijk als eerste gebruik willen maken van onze cv reparatie. Mocht uw cv ketel echter niet meer te repareren zijn, dan kunt u bij ons ook een nieuwe cv ketel bestellen. Een nieuwe cv ketel is meestal redelijk prijzig. Bedenkt u zich wel dat een ketel erg lang mee kan gaan. Wij verkopen cv ketels van erg goede kwaliteit en voor eerlijke prijzen. Wij raden het u dan ook aan om eens naar onze cv combiketel te kijken.

Als u besluit een combiketel of een andere nieuwe cv ketel bij ons te bestellen, dan kunt u ook de cv installatie door ons laten doen. Uiteraard wordt de cv installatie uitgevoerd door een goede cv ketel monteur met veel ervaring. Zo bent u er zeker van dat de ketel correct geïnstalleerd is en dat u de komende tijd geen problemen zult ervaren. Als u de ketel na aanschaf elke 1 à 2 jaar door onze monteurs laat controleren, dan kunt u ervan uitgaan dat u zich de komende tijd geen zorgen hoeft te maken over storingen. Daarnaast zal uw nieuwe cv ketel weer erg zuinig zijn door een gebrek aan slijtage.