fire image

24 uur per dag bereikbaar

fire image

Eerlijke en scherpe tarieven

fire image

Alleen betrouwbare loodgieters

fire image

Vraag een gratis offerte aan

CV Monteur

Direct een cv monteur nodig?

Een CV monteur is gespecialiseerd in onderhoud en oplossen van storingen aan CV ketels.

Doordat wij uitsluitend werken met erkende vakmensen, worden storing vakkundig en snel opgelost. Dit kan mede doordat de loodgieters zijn voorzien van professioneel en specialistisch gereedschap. Op deze manier kunnen zij het probleem meestal oplossen, zonder dat er verdere schade veroorzaakt moet worden.

Tegenwoordig zijn de meeste huizen uitgerust met een CV-installatie, zo kan het gehele huis worden voorzien van warmte die centraal wordt aangestuurd. Wanneer een CV-ketel een storing heeft kan dit vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld er komt geen warm water meer uit de kraan. Of midden in de winter kan het huis niet meer worden verwarmt. Omdat dit storing zijn waar u niet lang hinder van wil ondervinden, zijn onze loodgieters 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar om uw storing te verhelpen.

De werkzaamheden van de CV monteur bij een CV onderhoudsbeurtCV monteur

  • Schoonmaken van de verbrandingsonderdelen
  • Pakkingen vervangen
  • Systeem op druk zetten
  • Gas / lucht afstellen
  • Controleren van onderdelen op slijtage
  • Onderdelen vervangen

Bovenstaande werkzaamheden die een CV monteur bij een CV onderhoud verricht (indien nodig):

Vooral het schoonmaken van de verbrandingsonderdelen en het afstellen van het juiste gas- en luchtmengsel, zijn werkzaamheden die de ketel een stuk zuiniger maakt. Een CV onderhoudsbeurt is daarmee al snel terugverdient.

Naast deze onderhoudswerkzaamheden verricht de CV monteur ook storingswerkzaamheden. De storingen treden vaker op in het najaar als het kouder begint te worden. De hele zomer heeft de CV-ketel uitgestaan en hebben de CV monteurs het rustig gehad. Tot het moment dat de temperatuur buiten begint te dalen.  De driewegklep, de cv-pomp en andere mechanische onderdelen die al maanden stil stonden komen dan weer in beweging. Dat is vaak het moment dat storingen ontstaan. Het CV circuit is een apart circuit dat los staat van het warm water. Er staat standaard al druk op het water voor de kranen. Daar hoeft de CV monteur niks aan te doen. Maar het verwarmingscircuit is een ander verhaal. Daar is een pomp voor nodig.