loodgieters.nlDaklekkage voorkomen

Dakdekker

Daklekkages zijn één van de nachtmerries van iedere huiseigenaar. Een daklekkage is ontzettend vervelend. Niet alleen omdat u waterschade in uw woning heeft, maar ook omdat de oorzaak van de lekkage lastig te vinden is. Door de zwaartekracht wordt de lekkage vaak zichtbaar op een andere plek dan de plek waar het water daadwerkelijk door de dakbedekking heen komt. Professionele hulp is in negen van de tien gevallen dan ook onmisbaar bij een daklekkage.

daklekkage dakpannen

Dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking en de één is meer onderhoudsgevoelig dan de andere. De ene keer wordt de daklekkage veroorzaakt doordat de dakpannen zijn verschoven of doordat het dakleer niet goed aansluit. Het kan uiteraard ook voorkomen dat de dakbedekking al jaren op het dak ligt en door slijtage niet meer in staat is om het regenwater buiten de woning te houden. Onze vakmannen zien de meeste daklekkages ontstaan bij daken met de volgende dakbedekking: dakpannen, bitumen dakbedekking, ECB daken en EPDM dakbedekking.

Dakrenovatie en onderhoud

Vooral platte daken staan erom bekend dat ze erg kwetsbaar zijn. De reden hiervoor is dat het mogelijk is dat het water op het platte dak blijft staan. Het is dan ook verstandig om uw woning met plat dak eens in de twee jaar te laten controleren door een professional. Eventuele zwakke plekken in het dakleer kunnen op die manier op tijd geconstateerd en gerepareerd worden. Op die manier voorkomt u een daklekkage en eventuele extra waterschade binnenin uw woning. Bij een schuin dak loopt het water via de dakgoot en de regenpijp het riool in. Voor een optimale werking is het van belang dat de dakgoot en regenpijp volledig vrij zijn van eventuele gevallen bladeren of takjes. Zorg er daarom voor dat u regelmatig de dakgoot schoonmaakt en alle troep eruit haalt. Een verstopte dakgoot kan namelijk daklekkages veroorzaken. Indien u erachter komt dat de dakbedekking van uw woning niet in optimale staat verkeerd, is het van belang op tijd aan de bel te trekken. Laat de dakrenovatie op tijd uitvoeren en de kans op daklekkages wordt aanzienlijk verkleind.

daklekkage dakgoot

Schakel hulp in!

Loodgieters.nl heeft een landelijk netwerk van loodgieters, cv-monteurs en dakdekkers die u kunt inschakelen. Heeft u een lekkage geconstateerd in uw woning en vermoed u dat deze lekkage wordt veroorzaakt door slijtage van de dakbedekking? Neem dan contact op met onze vakmensen via 0800 – 2400 000. Spreek uw postcode in en u wordt doorverbonden met een vakman bij u in de regio. U kunt in geval van nood direct een afspraak maken of een afspraak inplannen verderop in de week. Gaat het om een grotere klus zoals het vervangen van de dakbedekking? Dan kunt u altijd van tevoren een offerte aanvragen. Onze vakmensen bespreken uw wensen en leggen uit wat de mogelijkheden zijn. Spreek van tevoren altijd door hoeveel de klus u ongeveer gaat kosten zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wacht niet langer en bel 085 – 0026314.