loodgieters.nlGa voor schoon drinkwater!

Ga voor schoon drinkwater!

Wist u dat het drinkwater uit uw kraan meer vervuild kan zijn dan het drinkwater van de buurman? Dat zou u toch niet verwachten, het is toch het zelfde water? Dat klopt. Maar de staat van uw waterleidingen kan de veiligheid van het drinkwater aantasten.

Er zijn verschillende parameters die de kwaliteit van drinkwater beïnvloeden. Deze parameters kunnen zich gaan hechten aan de wand van de waterleiding en bij een overvloed kunnen ze in hoge concentratie in het drinkwater belanden. U kan hierbij denken aan ijzeraanslag, mangaanaanslag of slijmvorming.

Meer bijkomende problemen

Ook kan het hechten van deze parameters aan de wand van de waterleidingen naast vervuild drinkwater zorgen voor andere problemen. Er kan een lage waterdruk ontstaan in de leidingen, de leiding heeft onvoldoende capaciteit en het rondpompsysteem kan vervuilt raken. Doordat het drinkwater één bron van bacteriën wordt, kunnen ook uw huisdieren slecht reageren op het water en er zelfs ziek van worden.

Laat uw waterleidingen reinigen

Voorkom dat u dit vervuilde drinkwater binnen krijgt en laat uw waterleidingen op tijd reinigen. Door middel van speciale apparatuur worden de leidingen van binnenuit schoongemaakt. Hierdoor ondervindt u zo min mogelijk overlast van de reiniging. Het goed laten reinigen van de waterleidingen is niet alleen verstandig in de zomer met dorstig weer, in de winter is een goed onderhouden waterleiding ook van belang. Laat de waterleidingen ook direct checken op scheurtjes en barsten. Door de kou kan in de winter het water in de leiding bevriezen waardoor het uitzet. Indien er al een barst in de waterleiding zit, zal deze knappen. U kunt wel bedenken wat voor gevolg dit heeft als de temperatuur weer oploopt en het water in de leidingen begint te dooien.

Schakel op tijd een loodgieter in zodat u in de zomer kunt genieten van een heerlijk schoon glas water en in de winter niet voor vervelende verrassingen komt te staan!