loodgieters.nl

Lekkage: een vervelend probleem

lekkage water druppel

Het heeft flink geregend en u merkt dat er ineens water van het plafond naar beneden druppelt op uw favoriete krukje. Wat vervelend, u heeft last van lekkage. Lekkage kan erg lastig zijn, helemaal wanneer u niet weet waar het vandaan komt. Het kan daarnaast ook gebeuren dat u niet door heeft dat er een lekkage is. U kunt dit het beste snel verhelpen om allerlei nare situaties te vermijden, en het is nog beter om lekkage te voorkomen.

Lekkage

Oorzaken

Lekkage kan veroorzaakt worden door verschillende zaken. Meestal wordt een lekkage veroorzaakt door een verstopte dakgoot of door dakpannen die verschoven of kapot zijn. Verbogen of gescheurd dak lood kan ook een oorzaak zijn. Maar het kan ook zijn dat het dak van de buren lekt en het water doorloopt naar uw huis. Het kan dus lastig zijn om de oorzaak te kunnen vinden.lekkage water druppel

De meestvoorkomende daklekkages komen wij tegen bij de volgende type dakbedekking:

  • dakpannen
  • bitumen dakbedekking
  • ECB daken
  • EPDM dakbedekking

De gevaren van lekkage

Als u last heeft van een lek is het belangrijk om dit snel te verhelpen. Er kunnen verschillende problemen en gevaarlijke situaties ontstaan. Zo kan u een blijvende natte isolatie krijgen, schimmel of zelfs kortsluiting. Verder kan er rot ontstaan in uw dak en bestaat de kans dat u dan uw hele dak moet laten vervangen! Het is daarom belangrijk om lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Of nog beter: voorkomen!

Het voorkomen

Zoals bij veel dingen is voorkomen beter dan genezen. Het is wel verstandig om een vakman in te schakelen hiervoor. De oorzaak van een vervelende dak lekkage kan namelijk lastig zijn om zelf te kunnen vinden. De oorzaak is soms niet heel zichtbaar. Het is belangrijk om uw dak af en toe te laten controleren om zo een hoop nare situaties te voorkomen.

Lekkage dakpannen

 

Loodgieters.nl is er voor u!

Gelukkig bent u bij Loodgieters.nl helemaal aan het juiste adres. Bel naar  0800 – 2400 000 en er zal zo snel mogelijk een vakman bij u aan de deur staan. Met onze 24-uursservice en met loodgieters in heel Nederland bent u op ieder moment van de dag (of nacht), waar dan ook in Nederland, verzekerd van hulp. Ook kunt u terecht bij ons voor het renoveren van uw dak of het vervangen van dakdelen. Aarzel niet om de telefoon te pakken en laat uw dak controleren door een vakman!