Lekkage opsporen

Lekkage opsporen: Het komt zeer regelmatig voor dat onze loodgieters ingeschakeld worden om een lekkage te verhelpen, maar dat bij aankomst blijkt dat het niet duidelijk is waar de lekkage vandaan komt. In deze gevallen moeten onze loodgieters eerst de lekkage opsporen.

Om de lekkage op te sporen kunnen verschillende technieken gebruikt worden, daarnaast is het vaak ook logisch nadenken waar het water vandaan kan komen, wat de kleur is van het water en of het leidingwater is of dat het water is wat bijvoorbeeld omhoog borrelt uit een afvoersysteem.

Daarnaast is het bij het opsporen van een lekkage soms wel duidelijk waar het vandaan komt, maar dat de exacte locatie van een lek nog niet bepaald is. Om hiervan een voorbeeld te geven: Wij hadden onlangs een lekkage van een afvoerbuis. Het war duidelijk waar de lekkage vandaan kwam en in welk deel van de afvoer het moest komen. Dit ging om lekkage in de badkamer, de lekkage kwam uiteindelijk
uit in de woonkamer. Er was een duidelijke lekkage plek te zien in het plafond van de woonkamer.

Om de exacte plaats van de lekkage op te sporen hebben wij een camera systeem in de afvoer ingebracht. Via dit systeem konden wij de afvoer van binnenuit inspecteren en hebben de exacte locatie van de lekkage in beeld gebracht.

Lekkage opsporen en verhelpen

lekkage-opsporen-afvoerOm deze specifieke lekkage te verhelpen moesten wij helaas een deel van de badkamer vloer uitbreken, maar omdat de badkamer onlangs verbouw was hebben wij in overleg met de klant besloten de lekkage van af de andere kant aan te pakken. Wij hebben een deel uit het plafond gehaald in de woonkamer zodat we bij het afvoer systeem konden komen. Het kapotte deel uit de afvoer gezaagd en een nieuw stuk geplaatst. Dit deel hebben wij met PVC lijm vastgezet.

Vervolgens hebben wij het gat wat ontstaan was in het plafond netjes dichtgemaakt en afgewerkt. Een stukadoor heeft vervolgens het plafond volledig afgewerkt. Hierdoor was niets meer te zien van de lekkage. Door deze ingrijpende reparatie hebben de klanten nu wel een 100% garantie dat het probleem niet meer terugkomt.

Lekkage verhelpen zonder breken

In sommige gevallen kunnen wij ook lekkages oplossen zonder hiervoor te breken of te slopen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld bij een lekkage door een gesprongen leiding een bypass maken die via een andere weg loopt. Zo hoeft een waterleiding die in de muur zit niet meer gebruikt te worden en kan hierdoor niet meer gaan lekken. Daarnaast is het bij sommige lekkages mogelijk om het probleem van binnenuit aan te pakken.

Dit kan in sommige gevallen bij brede afvoersystemen of bij riool lekkage. Wij kunnen dan van binnenuit een reparatie deel inbrengen of met een hersteller een lekkage verhelpen.

Moet er wel gebroken worden om bij een lekkage te komen? Dan zullen wij dit uiteraard nooit doen zonder overleg. Direct een erkend vakman aan de lijn? Bel 24 uur per dag, 7 dagen in de week onze loodgieter 24 uur spoed service 0800 – 2400 000.

Daklekkage

DaklekkageOnze loodgieters worden regelmatig ingezet bij het herstellen van een daklekkage. Onze loodgieters en dakdekkers zijn hierop voorbereid, wij hebben dan ook standaard in onze servicebussen verschillende dak reparatie materialen bij ons. Denk hierbij aan bitumen delen, vloeibare dakbedekking en andere producten om daklekkages snel en professioneel te verhelpen.

Ook als de lekkage veroorzaakt wordt door lood of zinkwerken kunnen wij deze direct oplossen. U kunt bij ons terecht voor alle type dakbedekking en in geval van nood kunnen wij in de meeste gevallen al binnen 30 minuten aanwezig zijn om het probleem te verhelpen.

Direct een afspraak maken of een offerte aanvragen? U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via ons offerte formulier. Heeft u een spoedgeval of wilt u direct een erkend loodgieter aan de lijn? Neem dan direct contact met ons op via het gratis servicenummer 0800 – 2400 000.

geiser warm water cv-monteur
24 uur service

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en bij noodgevallen doorgaans binnen 30 minuten bij u aanwezig..

Lees meer
camera-inspectie loodgieters
Blog

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en bij noodgevallen doorgaans binnen 30 minuten bij u aanwezig..

Lees meer
Daklekkage

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en bij noodgevallen doorgaans binnen 30 minuten bij u aanwezig..

Lees meer
cvstoring
Rioolproblemen

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en bij noodgevallen doorgaans binnen 30 minuten bij u aanwezig..

Lees meer
CV ketel onderhoud
CV Problemen

Ook bij CV problemen en ketelstoringen bent u bij ons op het juiste adres. Onze erkende cv monteurs zijn 24/7 bereikbaar voor..

Lees meer
loodgieter afvoerverstopt
Afvoer verstopt

Afvoer verstopt? Bel dan direct 0800 – 2400 000 en u komt direct in contact met mensen, die kennis hebben van uw probleem..

Lees meer
Call Now Button