loodgieters.nl

Nieuwe cv-ketel installeren?

zelf de gootsteen ontstoppen

De cv-installatie zorgt ervoor dat u een lekkere warme douche kunt nemen en de temperatuur in huis behaaglijk warm is. Eens in de zoveel jaar is uw cv-ketel aan vervanging toe. Ook wanneer u uw huis efficiënter wilt verwarmen, is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. De laatste jaren is er veel verbeterd op het gebied van verwarming. Met de aanschaf van een nieuwe cv-ketel bespaart u aanzienlijk op uw verwarmingskosten. Nieuwe cv-ketel installeren? Onze cv-monteurs adviseren u graag over de mogelijkheden van een nieuwe cv-ketel en installeren deze natuurlijk ook voor u.

Een nieuwe cv-ketel kopen

Wanneer een cv-ketel rond de 15 jaar oud is, is het verstandig om deze te vervangen. Hiervoor zijn verschillende redenen. Allereerst is een oude cv-ketel vatbaar voor storingen, wat hoog kan oplopen in de reparatiekosten. Daarnaast is het vanuit het oogpunt van energieverbruik ook slim om te gaan voor een nieuwe cv-ketel. Cv-ketels worden na verloop van tijd minder energiezuinig, maar daarnaast zijn de cv-ketels er de afgelopen jaren ook aanzienlijk op vooruit gegaan wat betreft efficiëntie.

De aanschaf van een cv-ketel is voor de meesten een flinke investering. Echter, met de hoogrendementsketels van tegenwoordig bespaart u zoveel op uw stookkosten, dat u de aankoopprijs snel terugverdient. Daarnaast kunt u een slimme thermosstaat op uw hr-ketel aansluiten, waardoor u nog meer kunt bezuinigen. Wellicht denkt u dat u moet kiezen voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar overcapaciteit is in veel gevallen totaal niet rendabel. Vakkundig advies is dus erg belangrijk

Onze cv-monteurs installeren niet alleen uw cv-ketel, maar helpen u ook bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Omdat een cv-ketel maar liefst 15 jaar meegaat, is het belangrijk dat u voor de juiste cv-ketel kiest. Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening kunt houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel.

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel?

Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel zijn het type ketel. Gaat u voor een soloketel, een combiketel of een rendementsketel? Een soloketel heeft het minste rendement. Tegenwoordig worden er dan ook vrijwel alleen nog hoogrendementsketels (hr-ketels) verkocht.  Ook is het verstandig om te kiezen voor een doorstroommodel in plaats van een ketel met een voorraadvat. Bij een doorstroommodel wordt water pas opgewarmd als u de kraan opendraait. Een ketel met voorraadvat houdt het water in het voorraadvat op constante temperatuur, wat totaal niet zuinig is. Wat betreft het vermogen van de cv-ketel is een CW-waarde van CW3 of CW4 voor de meeste huizen genoeg. Daarnaast is een vermogen van 20 kW is voor de meeste huizen ruim voldoende.

Ook kunt u nadenken over een hybride waterpomp. Hiermee kunt u uw huis op duurzame wijze verwarmen met minder aardgas. Wanneer u een afspraak maakt met een van onze loodgieters zullen deze mogelijkheden uitgebreid worden besproken.

Cv-ketel installerencv ketel installatie

Wat houdt een cv-ketel installatie nou eigenlijk in? De belangrijkste punten van een cv-installatie zijn:

  1. Het demonteren en wegvoeren van uw oude cv-ketel
  2. Het installeren van uw nieuwe cv-ketel
  3. Het aansluiten van een nieuw expansievat in het cv-systeem
  4. Het aanbrengen van nieuwe appendages, zoals de gaskraan, de vulkraan, de inlaatcombinatie, etc.
  5. Het installeren van een nieuwe (slimme) thermostaat van uw nieuwe cv-ketel
  6. Het vullen van het centrale verwarming systeem
  7. Controleren of de cv-ketel werkt
  8. Een uitleg over de werking van de nieuwe cv-ketel
  9. Een uitgebreide beschrijving/documentatie over uw nieuwe cv-ketel

Een afspraak maken voor cv-installatie en/of aanschaf nieuwe cv-ketel?

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is voor veel mensen een hele investering, waar u ook nog eens rond de 15 jaar aan vast zult zitten. Onze vakmensen  geven u graag advies bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Daarnaast kunnen onze cv-moneurs ook vakkundig uw nieuwe cv-ketel installeren. Maak een afspraak door te bellen naar 085 – 0026314. Natuurlijk kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via het offertefomulier.