loodgieters.nl

Renovatiewerkzaamheden uitvoeren

renovatiewerkzaamheden vernieuwde badkamer

Bij renovatiewerkzaamheden draait het om het opknappen van uw woning waardoor het woongenot vergroot wordt. Wanneer u lange tijd in dezelfde woning woont, zult u zien dat bepaalde ruimtes in de woning verouderd raken. Het aanbrengen van nieuw behang op de muren in de slaapkamer is iets wat u nog eens gemakkelijk kunt doen. Dit geeft direct een frisse, nieuwe look aan de kamer. Maar het vervangen van uw keuken of badkamer is vaak een kostbare en tijdrovende klus die u daarnaast ook nog eens niet zomaar zelf uit kunt voeren. Tenzij u erg handig bent natuurlijk! Schakel de hulp in van een van onze loodgieters wanneer u uw badkamer of toilet wilt vernieuwen.

Waarde van uw woning

renovatiewerkzaamheden isolatiemateriaal

Zodra de woning en daarmee de badkamer en keuken ouder worden, zal dit invloed hebben op de waarde van uw huis. Een verouderde badkamer bijvoorbeeld kan er voor zorgen dat u uw woning voor een lagere prijs moet verkopen dan u in eerste instantie in gedachten had. De kans is groot dat de nieuwe bewoners de badkamer willen opknappen. De kosten van de verbouwing worden meegenomen in de berekening van het bod dat zij uitbrengen op uw woning. Het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden gaat u in eerste instantie geld kosten, maar bij de verkoop van uw woning zult u inzien dat het u zeker ook iets oplevert. Soms is een renovatie noodzakelijk omdat de woning anders niet aan de huidige eisen voldoet, bijvoorbeeld met betrekking tot isolatie om energie te besparen.

Volledige of gedeeltelijke renovatie

Bij een renovatie gaat het niet altijd alleen maar om het vernieuwen van de woning. Indien u in een grachtenpand of een mooie, oude boerderij woont, kan het renoveren ook betrekking hebben op het terug laten komen van oude details. U heeft daarnaast de keuze om een volledige of een gedeeltelijke renovatie uit te laten voeren. Bij een volledige renovatie wordt het huis van top tot teen onder handen genomen. Vaak zien wij dit bij de aankoop van een verouderd huis. De kosten van een volledige renovatie kunnen al snel hoog oplopen. Dit is dan ook direct de reden waarom veel woningeigenaren ervoor kiezen om de renovatie gedeeltelijk uit te laten voeren.

Kleine renovatiewerkzaamheden

Bij kleine renovaties kunt u bijvoorbeeld denken aan het herstellen van de voegen in de buitenmuren van uw woning. Door de voegen opnieuw te vullen, kijkt u direct weer met een compleet andere blik naar de woning. Dit wordt een kleine renovatie genoemd omdat er geen complexe constructies nodig zijn om de klus uit te voeren.

Gedeeltelijke renovaties

De meest uitgevoerde renovatie is een renovatie van de badkamer. De trends op het gebied van badkamers veranderen snel waardoor een badkamer binnen aanzienbare tijd verouderd raakt. Daarnaast is bij aankoop van een nieuwe woning de renovatie van de badkamer vaak een kwestie van smaak. De één wil een bad, terwijl de ander liever een dubbele douche heeft. Vaak is het bij renovatie van de badkamer slim om ook direct de aparte toiletruimte op te knappen. Bestel een aantal pakken tegels extra en vervang het toilet door een hangend exemplaar. Een nieuwe wastafel erin en het lijkt alweer een stuk moderner!

Renovaties gericht op energiebesparing

renovatiewerkzaamheden dakkapel

De laatste jaren worden veel renovaties uitgevoerd om energie te besparen. Deze renovaties schelen vaak op jaarbasis behoorlijk in de portemonnee. Binnen een aantal jaar heeft de renovatie zichzelf terug betaald. Bij energiebesparende renovaties kunt u bijvoorbeeld denken aan het vervangen of plaatsen van isolatiemateriaal in de woning. Ook het vervangen van stalen kozijnen door bijvoorbeeld houten kozijnen scheelt behoorlijk op de stookkosten. Daarnaast kan het installeren van een nieuwe cv-installatie of het plaatsen van een dakkapel op het dak bijdragen aan het besparen van energie.

Gaat u binnenkort (een gedeelte van) uw woning renoveren? Schakel dan op tijd de hulp in van een professional voor het uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden. Bel 0800-2400 000 en maak een afspraak met één van onze vakmannen. Zij bespreken graag met u de mogelijkheid en eventueel een prijsopgave. U kunt ook altijd ons contactformulier invullen voor meer info.