loodgieters.nl

Rioolproblemen constateren, oplossen en voorkomen

Rioolproblemen constateren, oplossen en voorkomen

Vaak denkt u bij de werkzaamheden van een loodgieter aan het ontstoppen van de afvoer of het oplossen van allerlei andere rioolproblemen. Dat is ook niet zo gek. Rioolproblemen zijn veelvoorkomende problemen in het huishouden. Problemen aan uw riool kunnen heel uiteenlopend zijn. Van een verstopping in het riool tot een rioollekkage. Gelukkig beschikken onze vakmannen over uitstekende en geavanceerde apparatuur om de problemen meestal in relatief korte tijd op te lossen. Heeft u een verstopping, lekkage of ander rioolprobleem geconstateerd? Aarzel niet en neem contact op via 0800-2400 000, toets uw postcode in en kom in contact met een vakman bij u in de buurt.

Verstopping in het riool

Jaarlijks gooit een Nederlands huishouden heel veel eten weg. Niet alleen komt er veel eten in de prullenbak terecht. Ook de afvoer van de gootsteen en het toilet krijgt veel te verduren. Het lijkt zo makkelijk: even die restjes van de lasagne of stamppot door de afvoer spoelen. Toch kan dit grote schade aan het riool veroorzaken en dat zorgt voor vervelende problemen. Loopt het water niet meer weg of komt het zelfs weer omhoog? Het zijn allemaal kenmerken van een verstopt riool.

Gelukkig beschikken de loodgieters van Loodgieters.nl over de nieuwste apparatuur, zoals een speciale camera waarmee ze de rioolbuizen kunnen inspecteren. Op deze manier is een verstopping zo geconstateerd. Na het vaststellen van een verstopping in het riool, kan de loodgieter de verstopping meestal goed verhelpen. Wilt u voorkomen dat er een verstopping in het riool ontstaat? Gooi eten en andere zaken zoals maandverband in de prullenbak en spoel het niet weg!

Afvoer verstopt? Tips over een afvoer ontstoppen.

Lekkage in het riool

Een ander vervelend rioolprobleem is een lekkage. Het komt minder vaak voor dan een verstopping, maar is nummer twee in het rijtje met rioolproblemen en minstens zo vervelend.

De meest voorkomende lekkages in het riool worden veroorzaakt door oude afvoerbuizen en oude riool systemen. Vaak zijn de afvoerbuizen gemaakt van beton of gietijzer. Sterke materialen, maar ze blijven natuurlijk niet voor altijd intact. De oude betonnen rioolbuizen kunnen bijvoorbeeld broos worden en hierdoor gaan lekken of kapot gaan. De gietijzeren rioolbuizen beginnen vaak te lekken bij de koppeling. Daarnaast kunnen de gietijzeren afvoerbuizen van binnenuit gaan afbrokkelen. Dit kan zorgen voor een grote verstopping en als u te lang wacht met een oplossing, is hij nog moeilijk te verhelpen.

 

Herkent u een van de bovenstaande problemen? Schakel dan vandaag nog een loodgieter in via onze service. U weet zeker dat uw rioolproblemen op professionele wijze zullen worden vastgesteld en opgelost. Wilt u weten wie er aansprakelijk is voor de schade? Lees dan dit artikel van Meldpunt Water.