loodgieters.nlRioolreinigingsslang gebruiken

Een verstopt riool is voor veel huiseigenaren een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. De verstopping kan vervelende problemen veroorzaken, zoals een overstroomd toilet en een vieze geur. Wij begrijpen dan ook goed dat u het liefst een rioolverstopping zo snel mogelijk op wilt lossen! Daarom geven wij u in dit artikel tips hoe u met behulp van een rioolreinigingsslang zelf kunt proberen om het riool weer te ontstoppen. Ziet u dit niet zitten of laat u de klus liever aan een expert over? Dan kunt u ook direct contact opnemen met onze loodgieters via 085 – 0026314.

Rioolreinigingsslang gebruiken

Wat is een rioolreinigingsslang?

Een rioolreinigingsslang is, zoals de naam al zegt, een slang waarmee u het riool van binnenuit kunt reinigen. Het is een hogedrukslang met een diameter van circa één centimeter. Op het ene uiteinde sluit u een spuitpistool aan van een hogedrukspuit en aan het andere uiteinde spuit het water vervolgens in uw riool.  De rioolreinigingsslangen variëren in lengte. Zo zijn er rioolslangen van acht meter, maar u kunt ook een rioolslang van wel dertig meter kopen. Welke lengte slang voor uw woning geschikt is, hangt af van de lengte van de rioleringsbuizen in uw woning.

Hoe werkt de rioolreinigingsslang?

rioolreinigingsslang ontstopperU vraagt zich misschien af hoe u zo’n slang van wel twintig meter in uw rioolbuizen krijgt. Dat gaat vrij gemakkelijk door het ontwerp van de slang. Aan de voorzijde van de slang, de kant die u in het riool stopt, wordt het water op vier plekken in het riool gespoten. Een waterstraal spuit naar voren, de afvoerbuis in. De andere drie stralen spuiten naar achteren waardoor de slang als het ware steeds verder de rioolbuis ingeduwd wordt. U kunt de rioolreinigingsslang gebruiken om een verstopping in het riool op te lossen, maar het is uiteraard beter om een verstopping te voorkomen. Ook daar kunt u de rioolreinigingsslang voor gebruiken. Spuit ieder jaar de rioolbuizen een keer door en u zult geen last meer hebben van verstopte rioleringsbuizen.

Andere ontstoppingsmethoden

Uiteraard zijn er ook andere methoden om een riool te ontstoppen. Zit de ontstopping in de buurt van de afvoer van het toilet? Dan kunt u ook gebruik maken van een ontstopper of een ontstoppingsmiddel. Pas met het gebruik van een ontstoppingsmiddel wel goed op. Kies niet voor de chemische ontstoppingsmiddelen, deze kunnen de afvoerbuizen namelijk behoorlijk beschadigen. Dan is uw verstopping misschien opgelost, maar heeft u vervolgens kans dat de afvoerbuis knapt met een flinke lekkage tot gevolg. Gebruik daarom een natuurlijk ontstoppingsmiddel, bijvoorbeeld een mengsel van kokend water, soda en azijn.

Schakel een loodgieter in

rioolreinigingsslang loodgieterIs het u helaas niet gelukt om de verstopping van het riool met welke ontstoppingsmethode dan ook te verhelpen? Maak dan een afspraak met één van onze loodgieters. Loodgieters.nl heeft contracten met loodgieters door heel Nederland waardoor u altijd een afspraak kunt maken met een loodgieter bij u in de buurt. Onze loodgieters komen bij spoedgevallen zo snel mogelijk naar u toe en wij zijn dan ook dag en nacht bereikbaar. Bel 085 – 0026314 en maak een afspraak!