loodgieters.nl

Cv-ketel monteur: contract of eenmalig cv ketel onderhoud?

CV ketel onderhoud

Een cv ketel gaat ongeveer 15 jaar mee als u deze goed laat onderhouden. Bij goed onderhoud blijft uw cv ketel zuinig en veilig werken maar een cv ketel die niet (goed) is onderhouden door een CV ketel monteur kan door de jaren heen voor gevaarlijke situaties zorgen zoals koolmonoxidevergiftiging. Veel loodgieters bieden na de cv installatie ook cv ketel onderhoud aan .

Onderhoud cv ketel

U zit natuurlijk niet graag zonder warm water thuis. Ook is het vervelend als uw cv ketel het tijdens de winter begeeft. Storingen en onnodige cv reparaties zijn zonde van uw geld. Voorkomen is dus beter dan genezen in vele gevallen. De kosten die u kunt besparen op een goed onderhouden cv ketel zijn vaak enorm. Hoe werkt een cv onderhoudscontract precies? Iedere cv ketel monteur heeft wel een checklist voor cv ketel onderhoud. Maar als u geen contract wilt nadat u de nieuwe ketel heeft laten plaatsen, kunt u altijd kiezen voor eenmalig onderhoud van de cv ketel. De loodgieter zorgt dan voor een uitgebreide controle op enkele belangrijke punten. De cv onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat het verbruik zo laag mogelijk blijft en voorkomt onnodige storingen.

Vreemde geluiden cv ketel

Maakt uw CV ketel vreemde geluiden en heeft u geen idee waar het aan ligt? Dan kunnen we wellicht helpen met de volgende tips. Allereerst is het altijd handig om een loodgieter te vragen om het een en ander te controleren. Als het geluid namelijk heel erg goed te horen is, dan is er vaak een probleem om acuut te laten verhelpen. De cv ketel pomp of ventilator maken een schurend geluid? Dan heeft u in de meeste gevallen te maken met versleten lagers. Daarnaast kan een cv ketel die aan het branden is, maar zijn warmte niet kwijt kan, voor gevaar zorgen. De ketel kan oververhit raken en beginnen te koken. Het gevaar is dat er een luchtbel ontstaat die klapt en bonkende geluiden kan veroorzaken. Overige gevaren van slecht cv ketel onderhoud zijn stomende geluiden als de gas/lucht verhouding niet goed is. In het geval van een slechte verhouding tussen gas en lucht kan ook een brommend geluid ontstaan.  Een cv ketel monteur kan in alle gevallen vrij snel antwoord geven op uw vragen. Ons telefoonnummer is gratis, dus schroom  niet om voor cv ketel onderhoud even te bellen!

Kosten onderhoud cv ketel

De kosten van cv ketel onderhoud zijn vele malen lager dan de kosten van cv ketel reparatie. Het fijne bij een cv ketel onderhoudscontract is dat de loodgieter jaarlijks controleert en onderdelen vervangt waar nodig. De cv ketel laten controleren op contract zorgt ervoor dat u er zelf niet meer aan hoeft te denken. Storingen kunt u ermee voorkomen en veel cv-monteurs geven korting op onderdelen bij een cv ketel onderhoudscontract. Neem altijd even contact op om de voorwaarden van het contract goed te bespreken en bepaal daarna zelf of u kiest voor eenmalig cv ketel onderhoud of een cv ketel onderhoudscontract.

Prijs nieuwe cv ketel en kosten onderhoud cv ketel

De cv ketel prijs is afhankelijk van het soort ketel. Er zijn  verschillende soorten ketels: zo zijn er bijvoorbeeld conventionele ketels, vr ketels en hr ketels. De conventionele ketels worden niet meer gemaakt en mogen we dus eigenlijk niet meer meerekenen. Ze zijn er echter nog wel.

Cv reparatie

De cv ketel is een erg belangrijk onderdeel van uw woning. Uw cv zorgt ervoor dat uw woning altijd op temperatuur blijft. Vooral in de koude wintermaanden is dit natuurlijk erg fijn. Daarnaast zorgt de ketel er ook voor dat u voorzien bent van warm water. Zonder werkende ketel dus geen warme douche of verwarming. Als uw cv ketel niet naar behoren werkt, dan zal dit een vervelende situatie voor u zijn. Onze cv monteurs staan gelukkig altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw cv te alle tijden optimaal werkt. Voor een goede cv-reparatie komt u dus naar ons.

Een kapotte cv ketelcv ketel monteur

Wanneer uw cv kapot is, dan zal uw huis niet meer goed verwarmd worden. Dit zal u natuurlijk zo snel mogelijk verholpen willen hebben. Vooral als u oudere mensen of erg jonge kinderen in huis heeft zal u niet lang zonder werkende cv ketel willen zitten. Wij zijn 24 uur per dag te bereiken in noodgevallen om uw cv te repareren. Op deze manier hoeft u nooit lang in de kou te zitten. Daarnaast zijn wij er ook voor u om preventief onderhoud te verrichten. Door uw cv regelmatig te laten onderhouden blijft deze optimaal werken. Zo bespaart u op de lange termijn zelfs kosten als u ons regelmatig langs laat komen voor onderhoud. Zonder onderhoud zullen uw stookkosten namelijk een stuk hoger oplopen.

Ook als uw cv een storing aangeeft kunt u ons langs laten komen. Wij zullen vaststellen wat er precies aan de hand is met uw cv ketel en voeren indien nodig een cv-reparatie uit. Het vervangen van een cv is een stuk duurder dan het laten repareren van een ketel. Stel een cv reparatie daarom ook nooit onnodig uit als deze nodig is. Een goed onderhouden cv gaat ook een stuk langer mee waardoor u uiteindelijk erg veel kosten bespaart.

Cv reparatie of nieuwe cv nodig?

Heeft u een reparatie nodig aan uw cv of wilt u uw oude ketel laten vervangen? Wij doen dit graag voor u tegen een eerlijke prijs. Onze monteurs zijn erg ervaren en kunnen uw cv uitstekend repareren. In spoedgevallen zijn wij zelfs ’s nachts te bereiken. Wij kunnen meestal al binnen drie kwartier bij u aanwezig zijn in een noodgeval. Zo zullen u en de andere leden van uw gezin nooit lang in de kou hoeven te wachten. Onze vakmannen staan altijd voor u klaar wanneer u ons het hardst nodig heeft.