loodgieters.nlRiool problemen

Bel nu: 085 – 0026314

Alle weekenden en feestdagen bereikbaar

Alle weekenden en feestdagen bereikbaar

Betrouwbaar en ervaren

Betrouwbaar en ervaren

Gemakkelijk en snel in contact

Gemakkelijk en snel in contact

Heeft u riool problemen? Zit het riool verstopt, ruikt u een nare lucht of heeft u een lekkage? Loodgieters.nl brengt u in contact met een loodgieter werkzaam in uw regio. Via ons telefoonnummer 085 – 0026314

Verstopping in het riool

Een verstopping in het riool of de afvoer is het meest voorkomende riool gerelateerd probleem. Zaak voor de loodgieter om deze te lokaliseren en op te lossen. Als de loodgieter een duidelijk beeld heeft van de verstopping en de locatie, kan het probleem gericht aangepakt worden. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld speciale ontstoppingslansen en/of geavanceerde trekveren, kan vrijwel elke verstopping van binnenuit worden opgelost. Waar je zonder dit gereedschap alles moet openbreken of uitgraven, kan je met de juiste tools en gereedschappen dus een probleem snel verholpen zonder onnodige verdere schade. Door deze moderne technieken en het ervaringsniveau van de bij ons aangesloten loodgieters is een professionele oplossing snel geboden. Heeft u ook een probleem aan uw of afvoer en wilt u dit verholpen hebben? Kom dan snel via ons telefoonnummer 085 – 0026314 in contact met een loodgieter die zijn vak verstaat.

Voor het opsporen van verstoppingen in uw riool beschikken loodgieters specialistische gereedschappen, zoals camera inspectiesystemen. Deze camerasystemen gaan via de afvoerbuis het riool in en hiermee kan dan van binnenuit zowel het riool als de complete afvoer in beeld worden gebracht. Als het riool verstopt is of er bevindt zich een verstopping in de afvoer, kan op deze manier dus nauwkeurig in kaart worden gebracht waar het probleem zich bevindt en kan er gericht worden opgelost.

Riool Lekkage

Zoals hiervoor aangegeven is een riool verstopping het meest gehoorde probleem wat betreft riool gerelateerde problemen. Wat op een goede tweede plek komt, is een lekkage aan het riool. Een lekkage aan uw riool is zeker niet minder vervelend dan een verstopping. Een lekkage aan het riool wordt meestal veroorzaakt door oude afvoerbuizen, een oud riool systeem of achterstallig onderhoud.
Veruit de meeste riool lekkages worden veroorzaakt door oude afvoerbuizen of een verouderd riool systeem. Het gaat hier dan vaak om betonnen rioolbuizen of gietijzeren afvoerbuizen. Betonnen rioolbuizen kunnen broos worden en hierdoor breuken vertonen en dus gaan lekken. Een gietijzeren rioolbuis heeft helaas ook niet het eeuwige leven, deze gaan vaak lekken bij de koppeling. Gietijzeren afvoerbuizen kunnen ook van binnenuit gaan afbrokkelen. Als één van deze situaties zich voordoet, kan hier een hardnekkige verstopping ontstaan die snel verergerd als er niet snel iets aan gedaan wordt.

Riool problemen oplossen

Heeft u riool problemen en wilt u deze, vanzelfsprekend, zo spoedig mogelijk opgelost hebben? Wacht dan inderdaad niet langer en bel naar 085 – 0026314. U wordt dan in contact gebracht met de juiste vakman voor de klus.