loodgieters.nl

Ketelstoring

Vrijwel de meeste cv-problemen en cv-klachten die wij ontvangen, zijn te koppelen aan een ketelstoring. Hierbij kunt u denken aan: geen warm water, een centrale verwarming die niet warm wordt of geen waterdruk.

Heeft u één van bovenstaande klachten, controleer dan altijd eerst of de ketel een storing aangeeft. Vrijwel alle moderne ketels hebben een display waar een code op weergegeven wordt. In de gebruiksaanwijzing van uw ketel staat een overzicht van de code’s die de ketel kan aangeven en wat de bijbehorende melding is. Ook als de ketel geen foutcode aangeeft, staat daar iets over vermeld in de gebruiksaanwijzing.

Daarnaast zit er in de ketel of in de buurt van de ketel een drukmeter. Op deze drukmeter is af te lezen wat de waterdruk van de cv-installatie is. Is de waterdruk te laag of te hoog, dan schakelt de ketel zich vrijwel altijd uit, omdat dit schadelijk kan zijn voor het systeem. Ook dit wordt eigenlijk altijd aangegeven door middel van een foutcode op de ketel.

Heeft u een ketelstoring en geeft de ketel een foutcode? Noteer de foutcode en het merk van de ketel. Neem vervolgens contact op met onze loodgieters via telefoonnummer 0800 – 2400 000. Als u ons gratis servicenummer belt,  komt u in ons telefoonsysteem terecht. Hier wordt gevraagd naar uw postcode. Voer uw postcode in en ons systeem schakelt u één op één door naar de dichtstbijzijnde beschikbare loodgieter.

Combi-ketelstoring

De meest voorkomende ketelstoringen zijn storingen aan combiketels. Niet omdat dit slechte ketelsystemen zijn, maar om de simpele reden dat in vrijwel iedere woning een combiketel zit. Een combiketel zorgt ervoor dat de centrale verwarming in uw woning warm wordt en zorgt ervoor dat u warm water heeft als u de warme kraan opendraait.

cv-ketel-storingEen ketelstoring aan een combiketel kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen kunnen onze loodgieters een storing eenvoudig en snel verhelpen. Helaas kan het ook voorkomen dat het probleem groter is of dat het probleem veroorzaakt wordt door een defect aan de ketelcomputer.

Onze loodgieters hebben altijd verschillende reparatieonderdelen op voorraad om een ketelstoring te verhelpen. Door de jaren lange ervaring van de vakmannen die aangesloten zijn bij loodgieters.nl en de ruime voorraad van verschillende reparatieonderdelen kunnen wij in meer dan 90% van de gevallen een ketelstoring direct verhelpen. Een vervolg afspraak is bij ons dan ook vrijwel nooit nodig.

Direct een afspraak maken met onze loodgieters? Bel bij spoedgevallen 24 uur per dag on gratis servicenummer. Bij directe spoedgevallen kunnen wij al binnen 30 minuten aanwezig zijn om de problemen op te lossen. Wilt u liever een offerte aanvragen? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerteformulier in. Onze vakmensen nemen dan binnen enkele dagen contact met u op om antwoord te geven op uw vragen of om een afspraak in te plannen.