loodgieters.nl

Lekkage: bent u verzekerd?

verzekerd woonverzekering

Help: er is een lekkage ontstaan in de keuken doordat de vaatwasmachine niet goed is aangesloten op het waterleidingnetwerk in uw woning. De hele keuken staat blank. Het hout van de keukenkastjes is beschadigd en de vloer is gaan opbollen doordat het water in het laminaat trekt. Bent u verzekerd voor schade ten gevolge van een lekkage?

Check uw verzekering

verzekerd waterschade vloer

Weet u waarvoor u verzekerd bent? Bekijk eens goed het vergoedingenoverzicht van uw woonverzekering. Er is een mogelijkheid dat schade door een lekkage wordt gedekt door uw opstalverzekering en inboedelverzekering. Of de schade daadwerkelijk wordt vergoed, hangt af van de oorzaak van de lekkage. Meld schade door een lekkage in ieder geval direct bij uw verzekeraar. Claim de schade door het schadeformulier in te vullen en zorg ervoor dat u voor de volledigheid ook foto’s van de schade verstuurd. Op die manier kan uw verzekeraar goed inschatten hoe groot de schade is en welk bedrag u eventueel vergoed krijgt.

Wordt de schade gedekt?

Schade veroorzaakt door een lekkage wordt niet vergoed indien u de lekkage had kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage door achterstallig onderhoud aan de waterleidingen in uw woning of wanneer u vergeet de leidingen af te tappen wanneer u op wintersport gaat. Een aantal gevallen waarbij de verzekering in de meeste gevallen wel de schade dekt:

  • Schade door lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hier op aangesloten installaties;
  • Schade als gevolg van lekkage van daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen;
  • Schade door lekkage als gevolg van het kapotvriezen van de cv- of waterleidingbuizen;
  • Schade door een lekkage bij bijvoorbeeld uw bovenburen. Indien de opstalverzekering dit niet vergoed, kunt u de schade wellicht verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren.

Let op: reparatiekosten van bijvoorbeeld het dak of de waterleidingen worden niet vergoed door uw opstalverzekering. Aan bovenstaande informatie kunt u geen rechten ontlenen, de uitspraak van uw eigen verzekeraar is leidend.

Veel voorkomende lekkages

verzekerd waterschade behang

Lekkages die onze loodgieters vaak voorbij zien komen, zijn lekkages door een verstopte dakgoot of verouderde dakbedekking. Bij een flinke regenbui kan het water gemakkelijk uw woning binnendringen. Ook verstopte afvoer- of rioleringsbuizen kunnen lekkages veroorzaken. Het vuile water kan op dat moment niet in het riool wegspoelen waardoor er de mogelijkheid ontstaat dat uw toilet of gootsteen overstroomt. Ook verouderde waterleidingen kunnen grote lekkages veroorzaken. Vooral in de winter, wanneer stilstaand water in de buizen bevriest en uitzet, kunnen waterleidingen beschadigd raken. Zodra de temperatuur stijgt, kan een scheur of barst in de waterleiding voor grote schade zorgen.

Schadeherstel en reparatie

Neem bij lekkage direct contact op met onze loodgieters via 0800 – 2400 000. Onze monteurs komen zo snel mogelijk bij u om schadeherstel uit te voeren en de oorzaak van de lekkage te repareren. Wij zijn 24/7 beschikbaar om uw problemen op te lossen. U kunt ons ook inschakelen bij onder andere een verstopte afvoer, kapotte rioleringsbuizen of een probleem met uw cv-ketel.