loodgieters.nlUw cv-ketel onderhouden

zelf de gootsteen ontstoppen

Een cv-ketel is gebouwd om wel 15 tot 20 jaar mee te kunnen gaan. Maar daarvoor is wel een goed onderhoud nodig. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van uw ketel, maar ook om gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Ook is een goed onderhouden vaak nodig om aanspraak te kunnen maken op de fabrieksgarantie op de ketel. Bovendien is een schone en goed onderhouden cv-ketel ook efficiënter: u bespaart dus ook nog energiekosten.

U kunt zelf een aantal dingen doen aan cv-ketelonderhoud. Wanneer de radiatoren en buizen lawaai maken komt dat meestal door luchtbellen. Dit is niet goed voor uw ketel en energieverbruik. U kunt dan uw radiatoren en ketel ontluchten. Verder kunt u de waterdruk in de cv-installatie controleren. Een hoge of te lage druk is slecht voor de pomp en kan tevens leiden tot lekkages.

Voor verder onderhoud is een specialist geadviseerd. Om er zeker van te zijn dat uw ketel in goede staat verkeerd, is een onderhoudscontract verstandig. Dan kan er op ieder moment snelle hulp verleend worden. Ook wanneer u een nieuwe cv-ketel heeft, is een onderhoudscontract aan te raden. In de garantievoorwaarden van de ketel staat soms namelijk dat er jaarlijks of tweejaarlijks een inspectie en/of onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden door een erkend installateur.

Er zijn verschillende soorten onderhoudscontracten. Meestal wordt een jaarlijkse betaaltermijn aangehouden. Verder verschilt het per contract of u wel of geen voorrijkosten, uurloon of materiaalkosten betaalt. Meestal betaalt u geen voorrijkosten en uurloon, alleen de eventuele materiaalkosten. Bij het meest complete contract, zoals een ‘all-in service contract’, worden alle kosten gedekt, ook de materiaalkosten.

Wilt u een onderhoudscontract afsluiten? Neem dan contact met ons op via 085 – 0026314  en u wordt zo snel mogelijk geholpen.