loodgieters.nl

Afvoer ontstoppen met huis-tuin- en keukenmiddeltjes

Afvoer ontstoppen met huis-tuin- en keukenmiddeltjes

Moet ik mijn afvoer ontstoppen?

U herkent het vast wel: u hebt net de afwas gedaan, loopt het vieze water met de etensresten niet meer goed weg. Dit is echter niet het enige gevolg van een verstopte afvoer en de keuken is helaas ook niet de enige plek waar een verstopping voor kan komen. Het toilet, de badkamer, de wasmachine. Alle plekken in huis die water afvoeren, hebben leidingen die eens in de zoveel tijd verstopt kunnen raken. Wilt u bijvoorbeeld net de was uit de wasmachine halen, maar staat er nog een flinke laag water in de machine? Spoelt u het toilet door, maar blijft het water in de toiletpot staan? In al dit soort gevallen zult u de afvoer moeten ontstoppen, zodat het water weer goed wegloopt en u weer alle dagelijkse dingen kunt doen. Niemand zit natuurlijk op zo’n vervelende klus te wachten. Gelukkig bestaan er voldoende middeltjes die het afvoer ontstoppen makkelijker voor u maken. Hierbij doelen we niet op chemische middeltjes. Die zijn slecht voor het milieu en de leidingen. De middeltjes die wij bedoelen staan waarschijnlijk gewoon bij u in het keukenkastje.

afvoer ontstoppen


Zelf uw afvoer ontstoppen

Waarschijnlijk denkt u bij de woorden “afvoer ontstoppen” aan lange rubberen handschoenen en een plopper. Toch is niets minder waar. Een verstopte afvoer is in de meeste gevallen heel gemakkelijk te verhelpen met huis-tuin- en keukenmiddeltjes en een beetje geduld.

Azijn met baking soda en heet water

U gebruikt azijn misschien wel vaker bij het schoonmaken. Want naast het feit dat met azijn heerlijk dressing gemaakt kan worden, helpt dit middel bij het aanpakken van kalk en dus ook bij het afvoer ontstoppen. Met behulp van de combinatie azijn, bakingsoda en heet water spoelt het water in de meeste gevallen in een mum van tijd weer weg.

Gooi een kopje baking soda in de afvoer en giet hier een flink scheut azijn bij. Deze middeltjes reageren best wel heftig op elkaar, dus houd een beetje afstand. Laat dit mengsel zo’n 20 minuten in de afvoer staan en giet er daarna heet water bij. Spoel de gootsteen, het toilet of de badkuip nog even goed na en kijk daarna of het water weer door de afvoer kan lopen.

Lukt het niet om met bovenstaande tip uw afvoer te ontstoppen of heeft u er sowieso liever een professional bij? Aarzel dan niet om via onze service een vakman in te schakelen. Wij brengen u in contact met een loodgieter bij u in de buurt. Vaak kan er al binnen een half uur iemand bij u op de stoep staan om de afvoer te ontstoppen. Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons landelijke nummer 085 – 0026314.