loodgieters.nl

Afvoer verstopt in de keuken – constateren en voorkomen

afvoer douche verstopt

Een van de ruimtes waar u misschien wel de meeste tijd doorbrengt is de keuken. Niet alleen bereidt u er vaak ontbijt, lunch en avondeten, maar waarschijnlijk eet u ook aan de keukentafel. Aangezien u zo veel tijd in de keuken doorbrengt, zit u er niet op te wachten dat er vieze luchtjes hangen of dat u uw gootsteen niet meer kunt gebruiken. Als de afvoer in uw keuken verstopt raakt en u lang wacht met een oplossing, is de kans echter wel groter dat de gootsteen echt niet meer gebruikt kan worden of dat er muffe geurtjes in de keuken blijven hangen. Daarom is het aan te raden om na het constateren van een verstopping meteen deze tips toe te passen of om een van onze vakmensen in te schakelen. Als u onze loodgieterscentrale belt, komt u direct in contact met de loodgieter die het dichtst bij u in de buurt zit. Hij kan al binnen 30 minuten bij u op de stoep staan om de problemen te verhelpen.

Een verstopte afvoer in de keuken constateren

Het klinkt natuurlijk heel eenvoudig: het constateren van een verstopte afvoer. Het water loopt dan langzaam of zelfs niet meer weg. Dit is inderdaad het geval bij een verstopping in de gootsteen. Toch kunnen er verschillende soorten verstoppingen worden geconstateerd in de keuken. Zo kan ook uw vaatwasser verstopt raken. In dat geval blijft het water in de vaatwasser staan. Geen pretje als dat water net alle etensresten van de borden heeft gespoeld en niet meer wegloopt. Ook kan een verstopte afvoer in de vaatwasser zorgen voor muffe geurtjes in de keuken. Herkent u een van de bovenstaande problemen? Dan is er wellicht sprake van een verstopte afvoer in de keuken. Beginnende verstoppingen kunt u vaak nog zelf oplossen, maar als u te lang wacht kan er een volledige verstopping ontstaan. Als dit het geval is, zult u de hulp van een van onze vakmensen moeten inschakelen.

Gray Gas Range Oven in Kitchen

Dat wilt u liever voorkomen

Een verstopte afvoer in de keuken wilt u liever voorkomen dan genezen. Gelukkig zijn er een paar hele simpele maatregelen die u kunt nemen. Spoel simpelweg niet alles door de gootsteen. Natuurlijk kan de afvoer een heleboel etensresten aan, maar op een gegeven moment is het teveel. Gooi daarom uw etensresten zoveel mogelijk in de prullenbak voordat u de afwas gaat doen. Hetzelfde geldt voor de vaatwasser. Het filter kan een boel aan, maar het helpt als u de vaat afspoelt voordat u het in de vaatwasser zet. Het is een kleine moeite, maar voorkomt de vervelende gevolgen van een verstopte afvoer in de keuken.