loodgieters.nlDaklekkage opsporen en repareren

Dakdekker

Een daklekkage is ontzettend vervelend en kan voor hoge waterschade zorgen.  Als u last heeft van daklekkage, dan kunt u proberen het lek zelf op te sporen of u kunt een loodgieter inschakelen om het werk voor u te doen. Waarschijnlijk zult u sneller voor dat laatste kiezen en daarnaast is het ook aan te raden om een ervaren loodgieter hier voor in te schakelen. Mocht u toch wel zelf willen kijken, dan kunt u hier wat tips lezen om sneller het lek te kunnen vinden. Als het lek gevonden is, moet u het natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren om de schade beperkt te houden.

Zelf opsporen

Als u zelf het lek wilt opsporen, dan zult u ten eerste de mogelijk moeten hebben om zelf op het dak te gaan. Als u op het dak bent, kijk dan bij de afvoeren van het dak. heeft u ook een koepel, lichtraat en/of dakkapel heeft, kijk dan of u daar scheuren of afbrokkeling ziet. Kijk verder ook bij de schoorsteen en de dakdoorvoeren. Ook kan het zijn dat er een lek is ontstaan door een verslechterde dakbedekking.

Door rekening te houden met de locatie het ongewenste water in uw woning kunt u effectief op zoek gaan naar de lekkage. Ziet u bijvoorbeeld dat u gele of bruine kringen heeft op uw muren of plafond en heeft u een plat dak? Dan heeft u waarschijnlijk last van een daklekkage op dit dak. Lekt er water langs de schoorsteen uw woning binnen? Dan is de kans groot dat uw schoorsteen lekt. De oorzaak kan wel verschillend zijn. Het kan zijn dat er een lekkage is bij de loodslab, het daklood rondom de schoorsteen. Ook kan het water door de stenen of voeglaag gaan. Om dit te voorkomen kunt u uw schoorsteen impregneren. Heeft u vochtplekken in de muren? Dan kan het zijn dat uw dakgoot en/of regenpijp lekt. Een andere lekkagegevoelige plek is bij uw dakkapel. Met name bij dakkapellen die later zijn toegevoegd aan uw woning bestaat er de kans dat daar ooit een lekkage zal zijn. De dakbedekking kan namelijk bij het plaatsen snel beschadigd worden.

Daklekkage laten reparerendaklekkage

Zodra het lek is gevonden, moet u het zo snel mogelijk repareren. Hoe langer u wacht hiermee, hoe meer schade er zal zijn.  Gelukkig bent u bij loodgieters.nl dan ook op het juiste adres voor spoedgevallen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar bereikbaar. Bel naar 085 – 0026314 en u zult zo snel mogelijk geholpen worden.

In de meeste gevallen worden delen van het dak gerepareerd zodat het lek is verwijderd. In sommige gevallen worden dakdelen vervangen of moet het complete dak gerenoveerd worden. Dit komt niet heel vaak voor gelukkig, maar mocht het bij u wel het geval zijn, dan ben u ook hier bij loodgieters.nl aan het juiste adres.

Heeft u een daklekkage en wilt u een afspraak maken? Bel dan ons gratis servicenummer 085 – 0026314. Of wilt u liever teruggebeld worden of een offerte aanvragen? Dat is ook mogelijk. Vul dan het offerteformulier in. Dan neemt de loodgieter bij u in de buurt binnen enkele dagen contact met u op.