loodgieters.nlSnel een daklekkage laten maken in Hillegom

Snel een daklekkage laten maken in Hillegom

Een daklekkage laten maken in Hillegom, daar schakel je natuurlijk een vakman voor in. Er zijn maar weinig huiseigenaren die zelf op het dak klimmen om een lekkage te verhelpen. Dat is maar goed ook. De erkende dakdekker neemt specifieke veiligheidsmaatregelen voor werken op hoogte. Daar komt bij dat het uitvoeren van herstelwerk aan daken zijn dagelijks werk is. De dakdekker heeft verstand van alle soorten daken: hellende daken, platte daken, daken met bitumen en daken met dakpannen, groendaken en lemen daken. Of je nu te maken hebt met een kleine daklekkage in Hillegom of grote schade, een professional van Loodgieters.nl kan ervoor zorgen dat je dak in no time weer is hersteld.

 Bel nu: 085 – 0026314

Een daklekkage laten maken in Hillegom

Een daklekkage laten maken in Hillegom is natuurlijk aanleiding om meteen een vakman in te schakelen. Wil je een daklekkage laten maken, wees er dan snel bij, anders zal de schade alleen maar verder toenemen. Niet alleen schade aan het dak, maar ook aan het interieur. Je loopt daarbij het risico dat de verzekering de schade niet uitkeert, omdat je niet tijdig actie hebt ondernomen. Bij een noodsituatie kun je Loodgieters.nl dag en nacht bereiken voor het uitvoeren van herstelwerk aan je dak.

Daklekkage verhelpen in een hellend dak

Een hellend dak kan zowel in de nok als op een andere plaats lekken. Bij hellende daken is het vaak wat makkelijker om de plaats van de lekkage te vinden. De lekkage kan worden veroorzaakt door een kapotte dakpan of door schade aan de schoorsteen of de dakgoot. Als het dak een dakraam, lichtkoepel of dakkapel heeft dan kan de lekkage ook daarbij worden veroorzaakt. Ook de schoorsteen op het dak kan lekken. Zodra de locatie en oorzaak van de lekkage bekend zijn is de reparatie door een ervaren dakdekker vaak snel geregeld.

Een daklekkage in een plat dak

Bij een plat dak kan het soms lastiger zijn om de locatie van de lekkage te traceren. Een daklekkage in Hillegom kan door een ervaren vakman worden opgespoord door middel van lekdetectie. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt. Als je merkt dat het dak lekt maar je hebt geen idee waar de lekkage zit, schakel dan een dakdekker in. Soms gaat het om een kleine beschadiging die eenvoudig kan worden verholpen. Daarom is het, zeker bij een plat dak, belangrijk dat je direct actie onderneemt als je een daklekkage constateert. Vind je een vochtige plek op de vloer of zie je aan sporen dat er water langs de muren of het plafond loopt? Neem dan direct contact op om je platte dak te laten herstellen.

Stormschade aan het dak in Hillegom

Stormschade aan je dak kan zeer ingrijpend zijn. Het gebeurt vaker dan je denkt dat tijdens een zware storm het complete dak van het huis waait. Maar ook als de schade beperkt blijft kan dit voor daklekkage veroorzaken. Heb je een bitumen dak dan kan het dakleer losraken en beschadigd raken. Hoe dan ook wil je een daklekkage laten maken in Hillegom natuurlijk. Bij stormschade aan je dak neem je daarom direct contact op met Loodgieters.nl om het dak te laten repareren. Omdat er na een storm vaak veel meldingen binnenkomen over schade aan daken en daklekkages kan het soms wat langer duren voordat je dak wordt gerepareerd. De dakdekker probeert in alle gevallen zo snel mogelijk een noodvoorziening met zeil te treffen zodat verdere schade wordt voorkomen.

Schade aan het dak door brand

Bij een woningbrand ontstaat er vaak schade aan het dak. Het kan gaan om brandschade of waterschade door het sproeien. Een flink gat in het dak na een brand moet natuurlijk direct worden hersteld. Moet je door brand daklekkage laten maken in Hillegom? Hiervoor kun je dag en nacht contact opnemen met de spoedservice van Loodgieters.nl.

Dekking van schade door daklekkage door je verzekering

In veel gevallen worden de kosten voor het herstel van een daklekkage in Hillegom gedekt door je verzekering. Reparatie aan het dak valt onder de opstalverzekering. Iedere huiseigenaar die een koopwoning heeft waar een hypotheek op rust is verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Bij schade door storm of brand kan de reparatie meestal direct worden uitgevoerd. De verzekeraar kan vragen om foto’s van de schade en een pro forma kostenopgave van de dakdekker. Loodgieters.nl kan deze kostenopgave uiteraard verstrekken. De betaling van het herstel van de daklekkage kan vaak direct met de verzekeraar worden afgehandeld.

Het dak laten vernieuwen

Soms is de schade bij een daklekkage in Hillegom zo groot dat het nodig is om het dak te vernieuwen. Dit kan te maken hebben met een onvoorziene gebeurtenis maar ook door slijtage. Een bitumen dak gaat tientallen jaren mee. Bij goed onderhoud moet een bitumen dak na gemiddeld 40 tot 60 jaar worden vernieuwd. Een dakpannen dak kan wel 100 jaar meegaan. Het vernieuwen van het dak kun je met een gerust hart overlaten aan de vakmensen van Loodgieters.nl.

Dakisolatie laten aanbrengen

Als het dak vernieuwd wordt bij een daklekkage is dat natuurlijk het uitgelezen moment om te verduurzamen. Bij het plaatsen van een nieuw dak kan direct dakisolatie worden aangebracht. Voor deze isolatie kun je soms subsidie aanvragen. Daar komt bij dat je bespaart op de stookkosten. Op die manier kun je de investering gedeeltelijk terugverdienen. Bij de gemeente kun je informatie krijgen over de mogelijkheden voor subsidie voor isolatiemaatregelen.

Vraag een offerte aan voor een daklekkage laten maken in Hillegom

Voor een daklekkage laten maken in Hillegom wil je natuurlijk zo snel mogelijk een vakman langs laten komen om deze te verhelpen. Maar het is ook belangrijk dat je weet wat de kosten zijn. Als de schade door de verzekering wordt gedekt willen zij graag een opgave van de kosten. Als je zelf het herstel betaalt wil je ook weten waarmee je rekening moet houden. Daarom kan er bij een daklekkage altijd eerst een dakinspectie plaatsvinden. Hierna kan de dakdekker je vertellen wat er aan de hand is, hoe dit kan worden opgelost en wat de kosten zijn. Zo weet je waar je rekening mee moet houden. Een offerte is altijd vrijblijvend. Maak je er geen gebruik van, laat dit dan ook even weten zodat we andere klanten kunnen inplannen voor het verhelpen van een daklekkage.