loodgieters.nl

Stankoverlast: de oorzaken

monteur cv ketel

Waardoor ontstaat stankoverlast?

Stankoverlast is zeker niet prettig. U wilt het probleem natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wanneer u last heeft van stankoverlast, kan dit verschillende oorzaken hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan bemesting, kokende buren, uw vuilnisbak, etc. De meeste problemen zullen zich vanzelf oplossen of kunt u gemakkelijk verhelpen. Een vervelende rioolgeur is echter vaak een stuk moeilijker om zelf thuis te verhelpen. Stankoverlast kan ontstaan door een lekkage in de afvoer, waardoor de nare geur ontsnapt. Bij problemen aan uw riolering of afvoer zult u meestal een loodgieter moeten inschakelen. Ook een slechte ontluchting van het riool kan een oorzaak zijn van uw stankoverlast. Kenmerkend voor een slechte ontluchting is dat de stankoverlast erger zal zijn als het net geregend heeft.

Een andere oorzaak van stankoverlast kan een verstopping zijn. Een verstopping kan plaatsvinden in de afvoer of in het riool zelf. Hebben andere buurtbewoners ook last van deze nare rioollucht? Dan zit de verstopping waarschijnlijk in het riool. Voor een rioolontstopping kunt u terecht bij een van onze loodgieters. Wij zijn in staat om zowel uw riool als uw afvoer te ontstoppen. Het is belangrijk dat u een probleem als deze op tijd laat behandelen. Niet alleen is de stank erg vervelend, het is ook slecht voor uw gezondheid. Daarnaast kan het probleem erger worden als u niet op tijd een loodgieter inschakelt. Probeer het bezoek van een loodgieter dus niet te lang uit te stellen om kosten te besparen. Als het probleem nog erger wordt, bent u nog verder van huis.

Een verstopping ontstaat doordat het materiaal dat u wegspoelt zich opstapelt in de afvoer. Voorkom een verstopping door filters boven uw afvoerputjes te plaatsen of door minder materiaal weg te spoelen. Spoel bij het toilet nooit teveel toiletpapier in een keer door. Ook frituurvet kunt u beter niet wegspoelen door het toilet. Spoel etensresten voortaan dus niet langer door uw toilet, maar gooi deze in uw container. Nog een oorzaak van een verstopping kan het opstapelen van zeepresten zijn. Natuurlijk kunt u moeilijk stoppen met het wegspoelen van zeepresten. Daarom is het belangrijk dat u de afvoer af en toe laat onderhouden. Zelf kunt u eens in de 3 maanden uw afvoer behandelen met een ontstopper. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Stankoverlast, wat nu?

Wanneer u last heeft van stankoverlast, zult u misschien niet direct weten wat u moet doen. Wij raden u aan om het huis als eerste goed te ventileren. Een rioollucht is niet goed voor de gezondheid van u en uw gezin. Nadat u uw ramen heeft opengezet kunt u proberen de oorzaak van de rioollucht te bepalen. Aan de hand van de kenmerken die wij u eerder gegeven hebben kunt u kijken of u het probleem weet te vinden. Ziet u misschien dat uw douche, toilet of gootsteen niet meer zo goed leeg spoelt? Dan is de oorzaak waarschijnlijk een verstopping. Kunt u de oorzaak zelf niet bepalen? Geen nood, onze loodgieters zijn hiervoor opgeleid en zullen de oorzaak voor u opsporen.

Het riool zelf proberen te ontstoppen

Riool ontstoppen kunt u het beste aan een vakman overlaten. Mocht het probleem zich in de afvoer bevinden, dan zijn er wel een aantal dingen die u zelf kunt proberen. Als u de afvoer gevonden heeft die de stankoverlast veroorzaakt, dan kunt u proberen een ontstopper te gebruiken. Heeft u al geprobeerd de afvoer te ontstoppen met een ontstopper, maar merkt u geen verschil? Dan zijn er verschillende ontstoppingsmiddelen die u wellicht kunnen helpen. Mocht ook dit niet werken, dan kunt u een ontstoppingsveer gebruiken om het materiaal dat uw afvoer blokkeert los te krijgen. Als u te hard drukt met deze ontstoppingsveer, dan kunt u de afvoer beschadigen, kijk hier dus goed mee uit. Als u de afvoer beschadigt, dan kunnen de kosten een stuk hoger oplopen. Wij kunnen u aanraden om gebruik te maken van een loodgieter met ervaring. Loodgieters hebben verschillende materialen waarmee zij een riool kunnen ontstoppen.

Waar vind ik een geschikte loodgieter?

Onze loodgieters zijn erg geschikt om uw rioolproblemen op te lossen. Het ontstoppen van een wc lossen zij eenvoudig voor u op. Wij werken alleen met betrouwbare loodgieters met voldoende ervaring om al uw problemen op te lossen. Soms ontstaat een verstopping op een erg vervelend moment. Als u ’s nachts last krijgt van een verstopping, dan zal u misschien niet altijd tot de ochtend willen wachten op een loodgieter. Gelukkig hebben wij een service nummer dat 24 uur per dag te bereiken is. Zo kunt u ons ook in noodgevallen gewoon bereiken wanneer dit nodig is. Bij spoedgevallen zijn wij binnen een half uur al bij u thuis. Hier zal de ervaren loodgieter het probleem al snel herkennen en kunnen oplossen. Binnen no-time heeft u geen last meer van de verstopping.

Onze loodgieters zijn er niet alleen om uw wc te ontstoppen. De loodgieter kan erg van pas komen in veel verschillende nare situaties. Ook wanneer u last heeft van bijvoorbeeld een lekkage aan het dak, kunnen onze loodgieters u helpen. Voorkom waterschade door ons zo snel mogelijk te bellen. Een loodgieter is er daarnaast voor al uw problemen met uw cv. Wij kunnen uw cv onderhouden, repareren en vervangen. Door regelmatig een loodgieter in te schakelen voor onderhoud aan uw afvoeren en cv-ketel kunt u problemen voorkomen. Door de loodgieter iets vaker preventief in te schakelen zult u op de lange termijn een hoop kosten besparen.

Wij hebben 24 uur per dag loodgieters voor u klaar staan. Deze loodgieters hebben veel ervaring en helpen u graag met uw probleem. Heeft u dus een noodsituatie waarbij een loodgieter nodig is? Twijfel dan niet en bel ons servicenummer. Na het opgeven van uw postcode komt u gelijk in contact met een loodgieter die u zo snel mogelijk zal proberen te helpen. Wij zijn altijd bereikbaar voor problemen aan uw riolering, afvoer of cv-ketel.