loodgieters.nl

Verstopping in de badkamer oplossen en voorkomen

Verstopping in de badkamer oplossen en voorkomen

Niks is lekkerder dan onder een warme of juist frisse douche te springen na een lange werkdag. En wat misschien nog wel comfortabeler is, is het laten vollopen van de badkuip en je laten onderdompelen in het heerlijke water. Toch kan dit genieten uitlopen op een flinke domper als blijkt dat de afvoer in uw badkamer verstopt is. De badkamer is een ruimte in huis waar u waarschijnlijk veel tijd doorbrengt en u wilt dan ook dat de verstopping zo snel mogelijk wordt opgelost. Als er sprake is van een niet al te hardnekkige verstopping kunt u vaak zelf de verstoppingen verhelpen. Helpt dat niet of wilt u er sowieso liever niet aan beginnen, dan kunt u altijd de hulp inschakelen van een vakman. Gelukkig werken wij met enkel erkende vakmensen en kunt u via ons in contact komen met een professional bij u in de buurt. Vaak kan de loodgieter al binnen 30 minuten bij u voor de deur staan om de verstopping in de badkamer op te lossen.

Heb ik last van een verstopping in de badkamer?

Hoe weet u nu precies of u een verstopping in de badkamer hebt? Kunt u van tevoren al zien of het nog de moeite waard is om eerst te proberen het zelf op te lossen? Vaak kenmerkt een verstopping in de badkamer zich door water dat moeilijk wegloopt. Dit kan het geval zijn bij het doucheputje of de afvoer van uw wastafel. Blijft het water staan en wordt het waterpeil hoger als u de kraan een tijdje laat lopen? Of staat u tot uw enkels in een grote plas water onder de douche? Dan is er sprake van een verstopping in de afvoer van uw badkamer. Vaak wordt dit veroorzaakt door een combinatie van haren en zeepresten. Loopt het water helemaal niet meer weg? Dan is er waarschijnlijk sprake van zo’n grote verstopping dat we aanbevelen om onze vakmensen in te schakelen. Loopt het water nog wel weg, maar langzamer dan normaal? Dan kunt u vaak nog het een en ander proberen om te verClear Glass Shower Roomstopping zelf te verhelpen.

Zelf de verstopping in uw badkamer verhelpen

Wij snappen natuurlijk dat u niet voor elk klein akkefietje een loodgieter in wilt schakelen. Met een kleine verstopping is dat ook niet meteen nodig. U kunt het onderstaande stappenplan volgen.

  1. U kunt een verstopping soms al oplossen door simpelweg het afvoerputje grondig schoon te maken. Open het putje en verwijder alle viezigheid. Is de verstopping nog niet opgelost ga dan door naar stap 2.
  2. Veel mensen proberen hun afvoer te ontstoppen met behulp van vloeibare ontstopper. Chemische middelen zijn niet per se aan te raden. Ze zijn namelijk schadelijk voor mens, milieu en uw leidingen. Wel kunt u zelf een vloeibare ontstopper maken door soda in een emmer met water te mengen. Gooi de ontstopper door de verstopte afvoeren en als het goed is verdwijnen de zeepresten en achtergebleven haren.
  3. Als de verstopping na stap 1 en 2 nog niet is verholpen is er sprake van een hardnekkige verstopping. In dit geval raden wij aan een loodgieter in te schakelen.

Voorkomen van verstoppingen  

Zoals al eerder naar voren is gekomen wordt een verstopping in de badkamer vaak veroorzaakt door haren en zeepresten die achterblijven in de afvoer. Verstoppingen zijn dus heel makkelijk te voorkomen door na elke douchebeurt de haren uit het putje te verwijderen en de douche goed na te spoelen, zodat er geen zeepresten achterblijven.