loodgieters.nlIs je wastafel verstopt in Nieuwkoop?

Als je wastafel verstopt is in Nieuwkoop dan leidt dat vaak tot grote ergernis. Of je nu een wc hebt die verstopt is of een gootsteen waarvan de afvoer verstopt is, het is heel vervelend. Je kunt het toilet of de gootsteen niet gebruiken als het afvalwater niet weg kan lopen. In dat soort gevallen schakel je de hulp in van Loodgieters.nl. Er komt zo snel mogelijk een professional naar je toe om het probleem vakkundig voor je op te lossen.

 Bel nu: 085 – 0026314

Oude leidingen zijn vaak kwetsbaar

Een verstopte wastafel komt in oude woningen vaker voor. Dat is niet zo vreemd, want in oude huizen kunnen leidingen verzakt zijn. Als het water onder het huis niet meer weg kan dan komt er vanzelf een moment dat je dit merkt door een toilet of gootsteen waar he water in blijft staan. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Als je merkt dat de afvoer niet meer goed doorloopt is het een goed idee om contact op te nemen met Loodgieter.nl. Dan kan vaak met een simpele ingreep erger worden voorkomen.

Spoedservice voor verstopte wastafel in Nieuwkoop

Is je wastafel verstopt in Nieuwkoop en kun je daardoor geen gebruik maken van je toilet, douche of de kraan in de keuken? Dan is er natuurlijk sprake van een noodgeval. In zo’n geval kun je de loodgieter ook buiten kantooruren bereikbaar. Als het echt moet ook ’s nachts. Er komt zo snel mogelijk een vakman bij je langs om het probleem te inventariseren en als het even kan direct op te lossen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Als de verstopping hardnekkig is moet er soms gegraven worden en dat neemt natuurlijk de nodige tijd in beslag.

Laat je riolering ontstoppen in Nieuwkoop

De riolering laten ontstoppen is nodig als het water na het doorspoelen van het toilet niet meer goed wegloopt. De riolering kan verstopt raken doordat er zaken in het toilet worden gegooid die daar niet thuishoren. Deskundigen hameren op de 3 P’s als de wc verstopt is: poep, plas en papier. Andere zaken horen niet in het toilet. Dat geldt ook voor vochtige doekjes voor persoonlijke hygiëne. Zet daarvoor een afvalbakje in de toiletruimte. Als je het toilet wilt laten ontstoppen dan kan de vakman van Loodgieter.nl daar uiteraard bij van dienst zijn.

Help, ik heb een verstopte wastafel in Nieuwkoop!

Als je na het doen van bijvoorbeeld de vaat of een handwasje in de gootsteen het water wilt laten weglopen en het blijft roerloos in de bak staan dan is het niet vreemd als een lichte paniek je overvalt. Als je wastafel verstopt is, kun je proberen die zelf te ontstoppen met een gootsteenontstopper of een speciaal middel dat hiervoor in de handel is. Als dat niet lukt dan wordt het tijd om de loodgieter in te schakelen. Die kan de afvoer ontstoppen met professionele middelen en eventueel de zwanenhals in het gootsteenkastje verwijderen om te zien of er verderop in de afvoer een verstopping zit die het probleem veroorzaakt. Soms kan het nodig zijn om de riolering onder de woning te ontstoppen om herhaling te voorkomen.

Hoe gaat een loodgieter te werk bij een verstopte wastafel in Nieuwkoop?

Een ervaren loodgieter weet vaak al wat er precies aan de hand is bij een verstopte wastafel in Nieuwkoop. Hij lokaliseert allereerst de plaats van de verstopping. Die kan in de woning zitten, maar soms ook daarbuiten. De afvoer loopt vanuit je huis onder de vloeren door naar de openbare weg om daar aan te sluiten op de riolering. Als de locatie van de verstopping duidelijk is dan is het zaak om het probleem op te lossen. Als je geluk hebt dan kan dat in de woning omdat het probleem daar zit. Als dat niet zo is dan moet er onder het huis gekeken worden. Je bent als huiseigenaar verantwoordelijk voor de leidingen tot aan de openbare weg. Alle kosten die gepaard gaan met het verhelpen van een verstopping tot aan die grens komen dan ook voor rekening van de huiseigenaar.

Wat kun je zelf doen als je wastafel verstopt is?

Bijvoorbeeld, een gootsteen ontstoppen kan soms nog wel eens lukken met een simpele gootsteenontstopper die te koop is in een winkel voor huishoudelijke artikelen of een bouwmarkt. Als het gaat om een niet zo ernstige verstopping dan kun je op die manier ervoor zorgen dat het water weer doorstroomt. De kunst is om de gootsteenbak vol te laten lopen met water, de ‘overloopafvoer’ even dicht te plakken met een stukje ductape en vervolgens met de gootsteenontstopper druk uit te oefenen op de afvoer. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, dan bel je natuurlijk meteen Loodgieter.nl voor professionele hulp.

Periodiek onderhoud aan de afvoer, is dat nodig?

In een nieuwbouwwoning in Nieuwkoop zullen er niet snel problemen ontstaan met de afvoer. Het huis is immers nog nieuw, leidingen zijn nog niet verzakt. Maar als een huis wat langer staat kunnen er wel problemen ontstaan. Stijgend of juist dalend grondwater kunnen ervoor zorgen dat de leidingen verzakken. Omdat sommige delen van Nederland te maken hebben met extreme droogte en andere juist met stijgende grondwaterstanden, kan dit belangrijk zijn. Als je twijfelt over de conditie van de afvoer en leidingen onder je huis dan kun je altijd een inspectie laten uitvoeren door Loodgieter.nl. Van deze controle ontvang je een rapport. Zo weet je waar je aan toe bent en of er in de nabije toekomst wellicht onderhoud nodig is.

De kosten voor het verhelpen van een verstopte wastafel

Heb je een wastafel verstopt in Nieuwkoop en lukt het niet om het probleem zelf op te lossen? Neem dan contact op met Loodgieter.nl. Er komt zo snel mogelijk een vakman bij je langs om ervoor te zorgen dat de afvoer weer probleemloos werkt. Deze service geldt ook buiten kantooruren. Je kunt vooraf informeren naar de kosten, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een verstopte gootsteen of de riolering die verstopt is, je kunt altijd rekenen op prima service van ervaren vakmensen.