loodgieters.nl

Een verstopte afvoer laten verhelpen

verstopte afvoer laten verhelpen

Een verstopte afvoer laten verhelpen of zelf opsporen

Een van de meest vervelende problemen is een verstopte afvoer. U bent het zo gewend dat alles netjes de afvoer in gaat. Door bijvoorbeeld etensresten, vet, papier, haren kan de afvoer verstopt raken, waardoor het water niet meer weg kan spoelen. Dit zorgt voor een ophoping van water en vuil, wat een nare stank kan opleveren. In huis hebben we meerdere afvoeren, zoals in de gootsteen, de douche en het toilet. Al deze afvoeren gebruikt u waarschijnlijk minstens een keer per dag. Zodra u een verstopte afvoer heeft kan u het toilet, de douche of de kraan beter niet meer gebruiken. Toch wilt u hier waarschijnlijk zo snel mogelijk weer gebruik van kunnen maken.

Het probleem zelf oplossen

Heel af en toe kunt u een verstopte afvoer eenvoudig zelf oplossen. Heeft u een ontstopper in huis? Dan kunt u hiermee proberen de afvoer te ontstoppen. Sommige winkels verkopen ook vloeibare ontstoppingsmiddelen die u kunt proberen. Veel ontstoppingsmiddelen zijn erg agressief, waardoor u de leidingen kapot kunt maken. We raden u daarom aan om niet teveel zelf te proberen zodra de ontstopper niet lijkt te werken. U wilt het probleem namelijk niet nog erger maken dan het al is.

Een verstopte afvoer laten verhelpen door een ervaren loodgieter

Onze loodgieters hebben de materialen en de kennis om een verstopte afvoer goed op te lossen. Verstoppingen komen we dagelijks tegen en wij weten dus precies hoe we deze moeten aanpakken zonder iets te beschadigen. We hebben onder andere speciale ontstoppingslansen en ontstoppingsveren om een verstopping te verhelpen. Onze loodgieters hebben zelfs camerasystemen waarmee de verstopping opgespoord kan worden! Door onze moderne en professionele apparatuur weten we een probleem altijd goed op te lossen.

Een verstopping voorkomen in de toekomst

Een verstopte afvoer kan natuurlijk iedereen wel eens overkomen. Toch zijn er een aantal dingen waar u beter op kunt letten om de kans op een verstopte afvoer te verkleinen. Zo kunt u bijvoorbeeld beter geen etensresten of frituurvet wegspoelen door het toilet of de gootsteen. Etensresten zijn vaak de oorzaak van een verstopte afvoer in de gootsteen. Om te voorkomen dat u etensresten in de afvoer krijgt wanneer u een bord afspoelt, kunt u een zeefje boven de afvoer plaatsen. Ook boven uw doucheputje kunt u het beste een zeefje plaatsen. Zo stapelen zeepresten en haren zich niet op in de afvoer. Door middel van deze preventieve maatregelen is de kans dat u ons in de toekomst nodig heeft stukken kleiner.

Hoe komt u in contact met een van onze loodgieters?

U kunt eenvoudig in contact komen met een van onze loodgieters. Dit doet u door ons gratis servicenummer 085 – 0026314 te bellen. Zodra u dit nummer belt moet u eerst uw postcode intoetsen. Hierna komt u in contact met een ervaren loodgieter bij u in de buurt. Zo krijgt u dus vrijwel direct de hulp van een expert. Ons servicenummer is 24/7 bereikbaar. Ook bij spoedgevallen kunt u ons bellen. We zorgen dan dat er zo snel mogelijk een loodgieter bij uw langs komt. Wilt u graag weten welke problemen wij als loodgieters verder aanpakken? Neem dan eens een kijkje op de rest van de website.