loodgieters.nlZo gaat uw cv-ketel het langst mee

CV ketel onderhoud

U springt na een lange werkdag even snel onder de douche, koud water… Of u zit ’s avonds op de bank, slaat de verwarming opeens niet aan… Brrr! Dan beseft u pas hoe vanzelfsprekend dit eigenlijk is. Problemen met de cv-ketel wilt u natuurlijk graag voorkomen, maar hoe zorgt u nou dat uw cv-ketel het langst mee gaat? Dat kan door goed cv-ketel onderhoud.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel heeft een te verwachten levensduur van ongeveer 10 à 15 jaar. Met goed cv-ketel onderhoud, is dit zeker te halen. Een slecht onderhouden cv-ketel kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is dan ook verstandig om de cv-ketel regelmatig te checken door een loodgieter. Met onze loodgieters kunt u eventueel ook een onderhoudscontract afsluiten, wat betekent dat uw cv-ketel 1 of 2 keer per jaar zal worden onderhouden.

Wat kunt u zelf doen?

Naast de onderhoudsbeurt door een specialist, zijn er een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen om de levensduur van uw cv-ketel te bevorderen. Allereerst kunt u de radiatoren en ketel ontluchten. Maakt de radiator lawaai? Dat betekent vaak dat er luchtbellen in de centrale verwarming zitten. Dit is erg slecht voor de ketel, maar ook voor het energiegebruik. Wanneer de leidingen erg veel lawaai maken, kan dit o duiden op een te hoge instelling van de pompsnelheid.

Ook kunt u de waterdruk in de cv-installatie controleren. De huidige druk is af te lezen van het display. Wanneer de ketel aan het verwarmen is, betekent dat dat de druk hoger is dan wanneer het water koud is. Een te hoge of te lage druk is erg slecht voor de pomp. De pomp functioneert minder, maar het kan ook leiden tot lekkages.

Voordelen cv-ketel onderhouden

Het is verstandig om uw cv-ketel regelmatig te onderhouden door een loodgieter . Dat de cv-ketel door onderhoud langer meegaat, is zeker niet de enige reden. Cv-ketel onderhoudt brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee, waaronder:

  1. Het voorkomt storingen. Kleine problemen worden opgelost, waardoor u voorkomt dat de cv-ketel op een ongelegen moment uitvalt.cv ketel storing
  2. Besparen hoge reparatiekosten. Doordat cv-ketel onderdelen langer mee gaan, hoeft er minder gerepareerd te worden.
  3. Cv-ketel onderhoud zorgt voor een wel 10% lagere energierekening.
  4. Controle aan de cv-ketel verhoogt de brandveiligheid en verlaagt de kans op lekkage van koolstofmonoxide. Op deze manier kun je in het ergste geval een koolmonoxidevergiftiging voorkomen.
  5. Tot slot is het ook nog eens milieuvriendelijker als je minder verbruikt.

Wat houdt een cv-ketel onderhoudsbeurt in?

Wanneer u uw cv-ketel laat onderhouden door een van onze loodgieters, zal dit meestal bestaan uit een aantal onderdelen. Allereerst zal de werking van uw cv-ketel worden gecontroleerd. De prestaties en de uitstoot zal worden gemeten, maar ook het water zal bijgevuld worden en de centrale verwarmingen worden ontlucht. Daarnaast zal de brander worden schoongemaakt. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de veiligheid. Zowel de gasaansluiting, als alle beveiligingen en het afvoerkanaal zullen worden gecontroleerd. Ook zal er een rookgasanalyse worden gedaan. Natuurlijk verschilt de onderhoudsbeurt per cv-ketel en per staat van de cv-ketel.

Tijd voor een nieuwe ketel?

De meeste ketels zijn na maximaal 15 jaar toch écht aan hun eind. Hoe goed u er ook voor gezorgd heeft. Het is erg belangrijk dat u de juiste keuze maakt als het om een nieuwe cv-ketel gaat. Onze erkende cv-monteurs kunnen u adviseren over een nieuwe ketel en zullen deze ook voor u installeren.

Afspraak voor cv-ketel onderhoud

Wilt u storingen van uw cv-ketel voorkomen of merkt u dat uw cv-ketel minder zuinig is dan voorheen? Neem dan contact op met onze loodgietersservice door te bellen naar 085 – 0026314 en maak direct een afspraak. Onze vakman komt uw cv-ketel controleren en onderhouden.