loodgieters.nlAfvoer van uw wasmachine, vaatwasser of wc verstopt?

afvoer wasmachine verstopt

Loopt het afvalwater van uw apparaten in huis niet goed weg? Dan zit de afvoer waarschijnlijk verstopt. Een vervelend probleem die u vaak zelf kunt oplossen. In veel van de gevallen is het niet nodig om direct een loodgieter te bellen. U kunt verstopping vaak zelf oplossen door een ontstopper of ontstoppingsmiddel te gebruiken. Verstopping komt op verschillende plekken en apparaten in huis voor. Is de afvoer van uw wasmachine, vaatwasser of wc verstopt?  Er zijn verschillende manieren hoe u zelf de verstopping van uw apparaten kunt verhelpen.

Wasmachine, gootsteen en vaatwasser

De apparaten en plekken waar u verstopping waarschijnlijk het vaakst tegenkomt zijn de wasmachine, gootsteen en vaatwasser. Je merkt de verstopping meestal als er water in de apparaten blijft staan of wanneer er water lekt. Er zijn een aantal manieren om de afvoer van deze apparaten te ontstoppen. Een makkelijke manier is kokend water door de afvoer gieten. Zet een emmer onder de sifon, draai deze los en giet kokend water door de afvoer. Wacht een aantal minuten en check of het water wegstroomt. Is dit niet genoeg? Gebruik dan baking soda en azijn. Giet een kopje soda in de afvoer, vervolgens een kopje azijn, laat het een kwartier inwerken en giet er kokend water bij. Als laatste kun je ook gebruik maken van een ontstoppingsveer. Druk de veer door de afvoerleiding en herhaal dit een aantal keer. Hopelijk is het probleem zo opgelost.

Badkamer

Een andere plek waar verstopping vaak voorkomt is de badkamer. Het kan zijn dat het putje van de douche of ligbad verstopt zit en het water niet weg kan spoelen. Erg vervelend en bovendien kan het ook erg gaan stinken. Anders dan bij de wasmachine, gootsteen of vaatwasser, hebben een ligbad of doucheputje geen sifon. De afvoer van een ligbad of doucheputje heeft vaak een zeef die losgeschroefd kan worden om het vuil te verwijderen. Dit kan door heet water in de afvoer te spoelen. Handig is om hierbij soda of ontstoppingsmiddel te gebruiken. Gooi een flinke hand vol soda of gebruik ontstoppingsmiddel in het putje en giet er vervolgens water doorheen.

Wc

Ook een verstopte wc kan erg vervelend zijn. Dit merk je wanneer de wc niet goed door wil trekken of het water zelfs tot de rand of eroverheen komt. Ook de wc kun je gemakkelijk zelf ontstoppen. Een beetje afwasmiddel en een emmer heet water doen wonderen. Anders dan bij de wasmachine, gootsteen of vaatwasser is het bij de wc handig om geen kokend water te gebruiken zodat het porselein niet kan barsten. Daarnaast kan een wc ontstopper helpen om de verstopping te verwijderen. Ook een ontstoppingsveer kan gebruikt worden voor de wc, maar er is kans dat deze vast komt te zitten in de afvoer of krassen in de pot veroorzaakt.

Er zijn een aantal handige tips voor het ontstoppen van uw wc. Probeer niet te vaak door te trekken, dit maakt het vaak lastiger om de verstopping te verhelpen. Gebruik een paar rubberen handschoenen wanneer je de wc wilt gaan ontstoppen, zo beschermt u zichzelf tegen viezigheid en bacteriën. Bedek de vloer met handdoeken zodat u naderhand een stuk sneller klaar bent met opruimen en schoonmaken.

Loodgieter inschakelen

Wacht 24 uur na het ontstoppen voor een effect. Helpt een ontstopper of ontstoppingsmiddel niet om uw apparaten in huis te ontstoppen? Dan is er waarschijnlijk sprake van een hevige verstopping en kunt u het beste een loodgieter inschakelen. U kunt direct een afspraak maken met een van onze loodgieters van de 24 uur loodgieter service. Bel ons gratis servicenummer 085 – 0026314 en vul uw postcode in. U zult vervolgens in contact komen met een ervaren loodgieter bij u in de buurt. Zo krijgt u vrijwel direct de hulp van een expert. Ons servicenummer is 24/7 bereikbaar. Is er sprake van een spoedgeval? Ook dan kunt u ons bereiken. Bij spoed zorgen wij dat er zo snel mogelijk een loodgieter bij u langs komt.