loodgieters.nlOntstoppingsbedrijf inschakelen

toilet verstopt

Helaas komt het in ieder huishouden wel eens voor: een verstopping. Dat kan een verstopping zijn van de afvoer in de keuken, het toilet of de wastafel in de badkamer. U kunt zelf de verstopping te lijf gaan, maar in sommige gevallen is het verstandiger om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij leggen u uit in welke gevallen u een ontstoppingsbedrijf kunt inschakelen en wat het ontstoppingsbedrijf voor u kan betekenen.

ontstoppingsbedrijf sanitair

Sanitair

Een veelvoorkomende verstopping in woningen is een verstopping van de afvoer in de badkamer. En dan voornamelijk de afvoer van de douche. Tijdens het douchen wordt shampoo gebruikt en verliest een mens meerdere haren. Het komt vaak voor dat de shampooresten en haren ophopen in de afvoerbuis. Hierdoor loopt het water na een tijdje niet meer weg door de afvoer. U kunt zelf proberen deze verstopping in de afvoer te verhelpen door gebruik te maken van een ontstopper of heet water en soda door de afvoer te spoelen. Lukt het u niet om de verstopping zelf op te lossen? Schakel dan een ontstoppingsbedrijf in. Met behulp van speciaal gereedschap kunnen zij de oorzaak van de verstopping achterhalen en verhelpen.

ontstoppingsbedrijf verstopte afvoer

Riolering

In sommige gevallen is de oorzaak van een verstopping lastig te vinden doordat de verstopping zich dieper in het riool bevindt. U kunt in zo’n geval gebruik maken van een rioolreinigingsslang. Lees deze blog over het gebruik van de rioolreinigingsslang. Hier staat uitgebreid uitgelegd wat een rioolreinigingsslang is en hoe de reinigingsslang werkt. Vaak kunt u bij een verstopt riool de hulp van een professional goed gebruiken.

Toilet

Iedereen kent het probleem waarschijnlijk wel. U wilt het toilet doorspoelen, maar in plaats van dat het water wegloopt in het riool komt het water weer omhoog. Misschien wel een van de meest vervelende verstoppingen in huis, aangezien het een behoorlijke stank en wateroverlast met zich mee kan brengen. Een verstopt toilet is in de meeste gevallen zelf op te lossen. Net als bij een verstopping van het sanitair kunt u gebruik maken van een ontstopper of ontstoppingsmiddel. Let op dat u geen chemisch ontstoppingsmiddel gebruikt. Deze kan namelijk de afvoerbuizen aantasten waardoor er een grotere kans op lekkage ontstaat. Een andere optie is het gebruiken van een trekveer. Deze is voornamelijk geschikt voor het verhelpen van een verstopping iets dieper in de afvoer. U duwt met behulp van de trekveer de verstopping uit elkaar in de afvoer, waardoor het water weer weg kan lopen.

Loodgieters.nl

Wilt u contact opnemen met een ontstoppingsbedrijf? Dan bent u bij Loodgieters.nl aan het juiste adres. Onze loodgieters zijn gespecialiseerd in het ontstoppen van werkelijk alle verstoppingen in en om uw woning. Of het nu gaat om een verstopte dakgoot of een doucheputje dat niet meer doorloopt, niets is ons te gek! Maak snel een afspraak met een van onze loodgieters. Dit doet u door te bellen naar 085 – 0026314. U krijgt één van onze medewerkers aan de lijn die voor u een afspraak kan maken met een loodgieter bij u in de buurt. In spoedgevallen zal de loodgieter altijd proberen om binnen dertig minuten bij u te zijn. De loodgieter lost het probleem snel voor u op, zodat eventuele extra (water-)schade beperkt blijft.