loodgieters.nlVervang uw cv-ketel in de zomer

Vervang uw cv-ketel in de zomer

Cv-ketel vervangen: Wat is nu een betere periode om de cv-ketel te vervangen dan in de zomer? Buiten zijn de temperaturen zo hoog dat u in huis geen centrale verwarming aan wilt hebben. De ideale periode om de ketel te vervangen dus, nu u er toch geen gebruik van maakt. Maar waar let u op bij het vervangen van uw cv-ketel en hoe kunt u uw ketel vervangen? Dat leest u in dit artikel.

loodgieter bij cv-ketelVermogen van de ketel

Welke cv-ketel u moet hebben is afhankelijk van uw huis en uw persoonlijke voorkeuren. Er zijn twee soorten ketels: soloketels en combiketels. Soloketels regelen alleen de verwarming in uw huis. Combiketels daarentegen zorgen er ook voor dat er warm water uit de keukenkraan komt. Tegenwoordig zijn de meeste huizen voorzien van een combiketel. Aan de hand van de grootte van uw woning kunt u berekenen welk vermogen de cv-ketel moet hebben om uw huis snel warm te kunnen krijgen tijdens een koude winterdag. In Nederland is voor de meeste woningen een ketel met een vermogen van 20 kW voldoende.

Hybride waterpomp

U heeft vast wel meegekregen dat er steeds minder aardgas gebruikt wordt voor het verwarmen van woningen. Wilt u uw gasverbruik ook beperken? Dan kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een hybride waterpomp naast uw cv-ketel of een ingebouwd hybride systeem in een cv-ketel. De hybride waterpomp zet koude buitenlucht om in warmte. Met het gebruik van een hybride waterpomp naast uw cv-ketel kunt u tot wel 75% op uw gasverbruik besparen.

Energielabel

In Nederland worden vrijwel alleen hoogrendementsketels, of ook wel hr-ketels genoemd, verkocht. Deze ketels zijn erg zuinig doordat vocht uit de verbrandingsgassen wordt gecondenseerd. De warmte die daarbij vrij komt wordt ook gebruikt voor de verwarming van uw woning. De hr-ketels zijn over het algemeen voorzien van energielabel A. Wilt u een ketel met energielabel A+? Zorg er dan voor dat u uw hr-ketel combineert met een slimme thermostaat. Combineert u uw ketel met een hybride systeem, dan kunt u energielabel A++ bereiken.

Neem ook eens een kijkje op de site van de Consumentenbond. Hier worden meerdere ketels met elkaar vergeleken en vindt u nog meer achtergrond informatie die van belang kan zijn bij de keuze voor een nieuwe cv-ketel.

cv ketel vervangen loodgieters bij servicewagen cvmonteurCv-ketel vervangen: hoe doet u dat?

U kunt het beste een gespecialiseerde cv-monteur inschakelen als u uw cv-ketel wilt vervangen. De technologie die komt kijken bij de werking van een ketel is tegenwoordig zo ingewikkeld dat u er maar beter niet zelf mee aan de slag kunt gaan. Cv-monteurs zijn dagelijks bezig met verschillende cv-ketels en gebruiken hun expertise graag om u te adviseren over de juiste cv-ketel voor uw woning. Loodgieters.nl heeft verschillende gespecialiseerde cv-monteurs in dienst waardoor er altijd één aanwezig is om u te helpen bij uw keuze voor een ketel en deze uiteindelijk voor u te monteren. Onze cv-monteurs kunnen ook uw vloerverwarming repareren, een radiator vervangen of waterleidingen aanleggen. Wilt u in contact komen met onze cv-monteurs? Bel dan naar 0800 – 2400 000 en maak een afspraak.