loodgieters.nlVloerverwarming zorgt voor aangename warmte

cv-storing

Vloerverwarming aanleggen in uw huis brengt meerdere voordelen met zich mee. Een van de voornaamste voordelen is de aangename warmteverdeling in de woning. Doordat het systeem van de vloerverwarming werkt op een lage watertemperatuur (35°C) verbruikt deze vorm van verwarmen veel minder energie dan bijvoorbeeld radiatoren. In dit artikel leggen wij u uit welke soorten vloerverwarming er zijn en gaan we in op de voor- en nadelen van vloerverwarming. 

vloerverwarming: cv-ketelVerschillende soorten vloerverwarming

Vloerverwarming is er in verschillende soorten en maten. Het natte vloerverwarmingssysteem is de meest gebruikte soort vloerverwarming en komt voornamelijk voor in nieuwbouwhuizen. Bij deze vorm van vloerverwarming worden de buizen rechtstreeks in de cementdekvloer geplaatst. Naast het natte vloerverwarmingssysteem kunt u ook kiezen voor het droge systeem. Dit systeem maakt gebruik van verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. De isolatieplaten zijn tegelijkertijd de warmtegeleider. Wilt u vloerverwarming aanbrengen in ruimtes die u niet de hele dag gebruikt? Bijvoorbeeld in uw badkamer of kantoor? In dat geval kunt u kiezen voor elektrische vloerverwarming. U hoeft hiervoor geen cv-ketel en waterleidingen nodig en u kunt de vloerverwarming makkelijk installeren. De laatste optie voor het aanleggen van vloerverwarming is het frezen van sleuven in de bestaande vloer waar vervolgens de verwarmingsbuizen in komen te liggen.

Voor- en nadelen van vloerverwarming

vloerverwarmingWist u dat vloerverwarming beter is voor uw gezondheid dan bijvoorbeeld het gebruik van radiatoren? Vloerverwarming geeft alleen stralingswarmte af en zorgt voor een relatief hogere luchtvochtigheid in uw woning. Dit is slechts één voordeel. Vloerverwarming vergt minimaal onderhoud en doordat de verwarming in de vloer verwerkt is, houdt u meer leefruimte over in uw woning. Een nadeel van vloerverwarming is dat het lastig aan te leggen is in afgewerkte woningen en kamers omdat de vloer verhoogd moet worden. Daarnaast duurt de opwarming en afkoeling van de vloerverwarming vrij lang. Dat kunt u natuurlijk ook als een voordeel zien, het zorgt namelijk voor een gelijkmatige warmte. Voor een uitgebreide uiteenzetting van de voor- en nadelen kunt u een kijkje nemen op verwarminginfo.nl.

Vloerverwarming aanleggen

Bent u overtuigd en wilt u vloerverwarming aanleggen in uw woning? Loodgieters.nl heeft meerdere loodgieters en cv-monteurs in dienst die u graag een handje helpen bij het aanleggen van uw vloerverwarming. U kunt altijd contact met ons opnemen via 0800 – 2400 000 of offerteformulier invullen. Als u het offerteformulier invult, nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en een prijsopgave voor te leggen.