loodgieters.nl

Toilet verstopt: en nu?

Verstopping riolering

Toilet verstopt: en nu? Spoelt u de wc door maar komt direct het water omhoog? Dan is helaas toch echt uw toilet verstopt. Hoe vervelend is dat! U wilt uiteraard het toilet zo snel mogelijk weer ontstoppen. U kunt hiervoor een loodgieter inschakelen, maar er zijn ook een aantal handelingen die u zelf uit kunt voeren om het toilet weer te ontstoppen. Wij geven u hieronder een aantal tips!

Tips waarmee u uw toilet in no time ontstopt

toilet verstopt en nuOntstopper

De meest voor de hand liggende tip is waarschijnlijk het gebruik van een ontstopper. Door middel van een pompende beweging maakt u snel al het vuil los in uw toilet waarna u deze met gemak weer kan doorspoelen. Heeft u geen ontstopper in huis? Maak dan zelf een ontstopper van een 2-liter PET-fles. Snijd een rand van de onderkant van de fles af van ongeveer 1 centimeter. Vervolgens kunt u de fles net als een gewone ontstopper in het toilet plaatsen en deze een aantal keren op en neer bewegen zodat de verstopping los komt. Dan rest u slechts nog één ding: doorspoelen.

Heet water

Heet water kan de verstopping voor u oplossen. Giet minstens twee liter water in het toilet. Door de hitte van het water kan de verstopping deels oplossen waardoor u weer kunt doorspoelen. Lukt het niet in één keer? Probeer hetzelfde trucje na een kwartier nog een keer. Let er wel op dat u geen kokend water gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de toiletpot beschadigd raakt, en dat wilt u uiteraard voorkomen.

Ontstoppingsmiddelen

U kent vast de HG Vloeibare Ontstopper van televisiereclames. Giet het ontstoppingsmiddel in het toilet, wacht een tijdje en spoel door. De chemische ontstoppingsmiddelen kunnen tevens schadelijk zijn voor het toilet en de rioleringsbuizen. U kunt daarom beter kiezen voor een huis-tuin-en-keuken-middel zoals deze: voeg een zakje bakpoeder en een halve fles natuurazijn toe aan het water in het toilet. De reactie tussen het bakpoeder en azijn zorgt voor bubbels en schuim. Wacht 10 minuten en giet er vervolgens drie liter heet water op. Laat het vervolgens een hele nacht inwerken en de volgende ochtend kunt u met gemak het toilet weer doorspoelen. Dit trucje is echter alleen handig indien u een tweede toilet in huis hebt, aangezien het een tijdje duurt voordat het ontstoppingsmiddel werkt.

toilet verstopt en nu

Toch een loodgieter nodig?

Is het u helaas niet gelukt om zelf het toilet te ontstoppen? Dan is daar gelukkig uw redder in nood, onze vakbekwame loodgieter. Bel naar 0800 – 2400 000 en één van onze medewerkers komt zo snel mogelijk naar u toe om het toilet te ontstoppen. Wij hebben een 24-uursservice wat betekent dat u ieder moment van de dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar gebruik kunt maken van onze service. Aangezien een verstopt toilet een van de loodgietersproblemen is die u zo snel mogelijk wilt laten verhelpen, kan deze 24-uursservice erg van pas komen. U kunt onze loodgieters ook inschakelen bij een lekkage, verstopte afvoer en problemen met het riool. Of bijvoorbeeld voor een onderhoudsbeurt van uw cv-ketel of het vervangen van een radiator.

Tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan! Lukt het niet? Bel dan 0800 – 2400 000 en wij komen zo snel mogelijk naar u toe.